(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

LKL finalo serijos antrose rungtynėse Kaune Žalgiris nesugebėjo rimčiau pasipriešinti Lietuvos Rytui ir pralaimėjo 64:75 (17:19, 11:22, 17:16, 19:18). Serija lygi 1-1.

Pirmame kėlinyje vyko lygi kova. Teisėjai Dovidavičius, Pilipauskas ir Večerskis iškart ėmėsi priemonių ir užkirto kelią grubiam žaidimui. Pirmo kėlinio pabaigoje minimalią persvarą įgijo Rytas. Antrame kėlinyje Vilniaus klubas spurtavo, sustiprino gynybą ir užtikrintai atitrūko dviženklia persvara – 28:41 po 20 min. Per likusį laiką Žalgirio pastangos buvo beviltiškos. Iki pat paskutinės minutės Rytas išlaikė dviženklią persvarą.

Dažniausiai ji buvo 11-13 taškų, porą kartų siekė ir 16-18 taškų. Tik pačioje rungtynių pabaigoje kauniečiams buvo pavykę šiek tiek priartėti.

Žalgiris nesustabdė nei Gecevičiaus, nei priekinės linijos žaidėjų. Bajramovičius pelnė 24, Bjelica 10, Jomantas 13, Gecevičius 18 taškų. Rytas užtikrintai gynėsi ir visiškai nereikėjo naudoti ledo ritulio veiksmų. Vilniečių puolime kamuolys judėjo greitai, žaidėjai taip pat daug judėjo, ir išskyrus pirmą kėlinį atakuojant neturėjo didesnių problemų.

Žalgirio priekinė linija atrodė beviltiškai. Watsonas pelnė 7 taškus per 16 min., bet atkovojo tik 2 kamuolius, Klimavičius per 30 min. tesugebėjo įridenti 6 taškus, nepaisant to, kad Baynes per porą minučių prisirinko pražangų. Daug pražangų rinko ir kiti Ryto žaidėjai, bet ir tai jiems netapo dideliu galvos skausmu.

Nors Klimavičius ir Watsonas grybavo tiek puolime tiek gynyboje, Maskoliūnas kažkodėl nesiryžo daugiau laiko suteikti Delašui. Kroatas trumpai pažaidė rungtynių pradžioje ir daugiau aikštėje nebepasirodė. Šalenga buvo rezultatyviausias ir naudingiausias Žalgiro komandoje – 15 taškų, Kalnietis – 11. Vėl silpnai sužaidė Pocius, jau nekalbant apie Čapiną.

Nors bukmeikeriai LKL finalo serijoje iki šios dienos rungtynių prognozuoja Žalgirio pergalę, sportalas.com prognozuoja priešingai. Seriją 4-1 arba 4-2 laimės vilniečiai ir 7 rungtynių neturėtų prireikti. Tiek priekinėje, tiek antroje linijoje Rytas turi pranašumą, nes prastai sukomplektuotas Žalgiris neturi gerai besiginančių žaidėjų. Gana lėtokas ir ypatingų fizinių duomenų neturintis Gecevičius nuolat be didesnio vargo maudo Browną, Pocių ir kitus Žalgirio gynėjus, o Bajramovičius, Bjelica, Baynes, Zavackas kol kas yra pajėgesni už likusius 2 Žalgirio aukštaūgius.

Žalgiris ant popieriaus turi pranašumą Šalengos ir Pociaus pozicijose, tačiau Pocius visą sezoną rungtyniauja itin nestabiliai, o kartais ir be galvos. Rytas spėja gynyboje padėti vienas kitam, visi Žalgirio metimai sunkūs, o Žalgiryje, išskyrus Browną, nėra nei vieno sugebančio greitai mąstyti ir atlikti perdavimą ten, kur trumpam susidaro kiekybinė persvara ar atsiranda laisvas žaidėjas. Be to ir Ryto puolime kamuolys juda greitai, tuo tarpu Žalgirio puolimas yra lėtas, daug bereikalingo kamuolio bumbsenimo ir daugybė nevykusių, nepatogių perdavimų po krepšiu esantiems žaidėjams.

Žalgiris nesugebėjo pasipriešinti net įmetęs 4 tritaškiais daugiau, o turint omenyje, kad Ryte taškų nepelnė Babrauskas, Ginevičius, Miloševičius, o Buterlevičius žaidė net 26 min., finalų serijos baigtis yra aiški.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: