Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Atostogų metu norime pailsėti, atsipalaiduoti, pakeliauti po kitas šalis. Tačiau jaunoms mažus vaikus auginančioms šeimoms kelionės į užsienio kurortus tampa ypač nemenku iššūkiu – skrydis lėktuvu, klimato ir laiko zonų kaita, netradicinis maistas turbūt dažną priverčia apgailestauti nepalikus vaikų namuose. Vis dėlto gerai praleisti laiką bei pailsėti galima ir su mažiausiais šeimos nariais – tereikia kelionei iš anksto tinkamai pasiruošti.

„Daugelis jaunų šeimų su mažais vaikais renkasi poilsines keliones arba kartu su kelionių agentūros darbuotojais formuoja individualų planą, kad vaikai atostogų metu nenuvargtų ir būtų galima visiems ramiai mėgautis poilsiu“, – pasakoja UAB „BPC Travel“ generalinis direktorius Gvidas Aukštuolis.

  • Jei atostogauti vyksite lėktuvu – pasidomėkite skirtingų avialinijų politika vaikų atžvilgiu. Vienos oro linijos kūdikiams iki 2 metų amžiaus suteikia nuolaidas, kitos pigesnius bilietus siūlo ir vyresniems vaikams. Nuo to, ar savo vaikui perkate atskirą lėktuvo bilietą, priklauso ir nemokamo rankinio bagažo galimybė. Skrendant lėktuvu taip pat galioja tarptautinė taisyklė, leidžianti tėvams, keliaujantiems su kūdikiais, paimti į saloną skysčių: paruošto pieno mišinio, sulčių ir kt. – tiek, kiek gali prireikti skrydžio metu.
  • Planuodami, kokiame viešbutyje apsistosite, rinkitės tą, kuris skirtas šeimai. Poilsiui su šeima skirtuose viešbučiuose būna vaikų žaidimų kambarys ar aikštelė, galima gauti specialią lovelę kūdikiui, o viešbučio restorano meniu yra patiekalų vaikams. Pasirinkę šeimos viešbutį galėsite būti ramūs, kad viešbučio aplinka bus pritaikyta ir jauniausiems svečiams.
  • Planuodami kelionę su vaiku nepamirškite, kad jis greitai pavargsta, išalksta, ištrokšta, darosi neramus. Šiek tiek nukreipti jaunojo turisto dėmesį galima nešantis jo mėgstamų žaislų ar knygelių. Taip pat teisinga būtų į dienotvarkę įtraukti veiklos, kuri įdomi jūsų vaikui: kiekvienoje šalyje galima rasti specialiai mažiesiems skirtų pramogų – zoologijos sodų, pramogų parkų. Kai kurie muziejai siūlo specialias programas vaikams – jie gali ne tik susipažinti su eksponatais, bet ir pažaisti žaidimus ar užsiimti kūrybine veikla. Keliaujant su vaikais, patartina susiplanuoti ne daugiau kaip porą pažintinių veiklų per dieną, o visą kitą laiką skirti poilsiui – pavyzdžiui, ramiam pabuvimui paplūdimyje ar piknikui bei pasivaikščiojimui parke.
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: