(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

er artimiausius metus eismo sąlygos ir sauga žymiai pagerės magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis, kur šiuo metu intensyviai vyksta rekonstrukcijos darbai. Įvairiose kelio vietose stiprinama ir platinama kelio danga, rekonstruojami tiltai, įrengiamos eismo saugos ir aplinkosaugos priemonės. Specialistų teigimu, atliekami darbai avaringame kelyje padės sumažinti „juodųjų dėmių“ skaičių.

Kelyje tarp Kauno ir Jonavos ypatingas dėmesys skiriamas avaringiausiam apie 8 km ilgio ruožui (nuo 17,46 km iki 25,83 km), kur kelias eina prie pat gyvenviečių. Čia rekonstruojama kelio danga, įrengiamos eismo saugos ir aplinkosaugos priemonės. Sankryžose su keliais, vedančiais į Išorus, Zatyšius ir Stašėnus, bus įrengtas šviesoforinis eismo reguliavimas, sankryžų matomumui pagerinti įrengiamas apšvietimas. Tai padės žmonėms saugiai pereiti kelią, pasiekti netoli sankryžų esančias autobusų stoteles. Siekiant išvengti susidūrimų su laukiniais žvėrimis, minėtame magistralės ruože įrengiamos tinklo tvoros, gyvūnų praėjimą ribojančios grotos bei nušokimo rampos užklydusiems gyvūnams nukreipti nuo kelio. Minėtus darbus planuojama atlikti iki kitų metų liepos mėnesio.

Dar šiais metais numatoma baigti rekonstrukcijos darbus tarp Jonavos ir Ukmergės. Šiuo metu apie 18 km ilgio ruože (nuo 47,88 km iki 66,20 km) stiprinama ir platinama kelio danga, įrengiamos autobusų stotelės. Pageležių gyvenvietėje esančioje sankryžoje įrengiamas apšvietimas ir iškilios saugumo salelės. Rekonstruojami du tiltai: netoli Martyniškio gyvenvietės – tiltas per Riešės upę, ties Laibiškių kaimu – tiltas per Armoną. Miškingose vietovėse abipus magistralės įrengiamos tinklo tvoros nuo laukinių žvėrių, gyvūnų praėjimą ribojančios grotos, nušokimo rampos laukiniams gyvūnams.

Rekonstrukcijos darbai taip pat vyksta tarp Utenos ir Zarasų. Beveik 5 km ilgio kelio ruože netoli Utenos, ties Jaurelio kaimu ir Vaikutėnų gyvenviete (nuo 137,35 km iki 142,00 km), stiprinama ir platinama kelio danga, įrengiamos autobusų stotelės. Rekonstruojamos sankryžos su rajoniniais keliais: trišalė sankryža su keliu į Dičiūnus ir keturšalė sankryža su keliu į Jotaučius ir Minčią. Rūpinantis gyventojų saugumu, Vaikutėnuose abipus kelio įrengiami pėsčiųjų ir dviračių takai su apšvietimu. Saugiai pereiti kelią ir patekti į autobusų stoteles bus galima po keliu įrengiamu tuneliu pėstiesiems. Pėsčiųjų takai ir požeminė perėja ypač svarbūs vaikams, per šį kelią einantiems į mokyklą. Minėtus darbus numatoma atlikti iki lapkričio pabaigos.

Magistralinis kelias A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis yra transeuropinio kelių tinklo dalis, Lietuvos teritorijoje jis sutampa su europine magistrale E262 (Kaunas–Utena–Daugpilis–Rezeknė–Ostravas). Minėti rekonstrukcijos darbai atliekami įgyvendinant projektą „Transeuropinio tinklo kelio E262 (Kaunas–Zarasai–Daugpilis) plėtra. Dangos rekonstravimas“. Bendra projekto vertė – 140,77 mln. Lt, jam suteikta 125,73 mln. Lt Europos Sąjungos sanglaudos fondo parama. Darbai atliekami pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos priemonę „Transeuropinės reikšmės automobilių kelių infrastruktūros pralaidumo didinimas, techninių parametrų gerinimas“.

LR Susisiekimo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: