© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Populiariame Kenijos pajūrio kurorte ketvirtadienį užpuolikams sviedus granatą į restoraną, buvo sužeisti dešimt žmonių, pranešė policija.

Šis išpuolis yra vienas iš virtinės bombų ir granatų sprogdinimų, kurie pastaruoju metu buvo įvykdyti Kenijos rajonuose, pritraukiančiuose daug užsieniečių turistų, kurie yra šalies ekonomikos variklis.

“Įvyko sprogimas viename bare, apie 10 žmonių buvo sužeisti”, – sakė vietos policijos viršininkas Jackas Ekakuro (Džekas Ekakuras) Indijos vandenyno pakrantės miestelyje Dianyje, esančiame į pietus nuo Mombasos.

Ketvirtadienį paryčiais įvykdytos atakos taikiniu tapo baras “Tandoori”, kur tuo metu tebebuvo daug žmonių, šventusių Naujuosius metus.

Didžiųjų metų švenčių laikotarpis yra vienas iš aktyviausių Kenijos pakrantėje, kurios paplūdimius yra pamėgę turistai, tačiau ramybę drumsčia ekstremistų grupuotės ir nesantaika tarp religinių bendruomenių.

Dėl pastarosios atakos atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė.

Po to, kai Kenijos kariai 2011-ųjų spalį buvo pasiųsti į Pietų Somalį, Nairobiui mėginant padėti išvaryti iš kaimyninės šalies grupuotės “al Shebab” sukilėlius, siejamus su tarptautiniu teroristų tinklu “al Qaeda”, šalyje padažnėjo smurto išpuolių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: