Keturiolika moksleivių mokosi lyderystės meno
(c) V.Knyzelio/LFF.lt

Keturiolika energingų moksleivių, norinčių išbandyti save bei tapti lyderiais, nuo pirmadienio Kaune dalyvauja Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vasaros projekte „Jaunasis lyderis 2011“.

Nacionalinėje futbolo akademijoje jaunuoliai nuo 14 iki 17 metų mokomi vadovavimo, viešo kalbėjimo ir organizavimo gebėjimų, darbo kolektyve pagrindų, pilietinių bei tautinių vertybių.

Penkias dienas vyksiančiame projekte moksleiviai turės galimybę dirbti ir būti su kitais bendraminčiais iš visos šalies, susitiks su LFF prezidentu Liutauru Varanavičiumi, Lietuvos nacionaliniės rinktinės vyriausiuoju treneriu Raimondu Žutautu, LFF rinktinių direktoriumi Robertu Tautkumi bei stebės tarptautines draugiškas rungtynes tarp Lietuvos ir Suomijos jaunimo (U-18) rinktinių.

LFF projektų skyriaus vadybininko Andriaus Pacevičiaus teigimu šis projektas yra skirtas tiems jaunuoliams, kurie yra iniciatyvūs, gabūs, savarankiški ir nori išmokti lyderio meno: “Lyderis yra tas, kuris gali sutelkti grupę, kuriuo gali pasitikėti kiti žmonės. Esant poreikiui lyderis galėtų dirbti vienas. Mes siekiame atrasti tą lyderį, kuris ateityje galėtų prisidėti prie futbolo veiklos.“

Šiemet stovykloje dalyvauja devynios merginos ir penki vaikinai, tarp kurių yra ir jaunuolis, turintis judėjimo negalią. „Mus jo dalyvavimas labai džiugina. Manau, jog ši stovykla tiek jam, tiek mums yra šioks toks iššūkis. LFF yra socialiai atsakinga organizacija ir mūsų pozicija yra tokia, kad niekas negali būti atskirtas, visi yra lygūs“, – sakė A. Pacevičius.

Pirmosiomis projekto dienomis moksleiviai smagiai leisdami laiką ir žaisdami įvairius žaidimus sutvirtino ryšį vieni su kitais, siekė pajausti komandinę dvasią, mokėsi įvairių gebėjimų.

Ketvirtus metus vykdomas projektas yra dalis ilgailaikės vaikų užimtumui skirtos LFF programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS). Projektas „Jaunasis lyderis 2011“ vyksta Nacionalinėje futbolo akademijoje, Kaune, rugpjūčio 1–5 dienomis.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: