(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė, besirūpindama savo darbuotojų sveikata, jau ketvirtus metus iš eilės skiepijo darbuotojus nuo gripo. Šiais metais Savivaldybėje buvo paskiepyta net ketvirtadalis darbuotojų.

Savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusi „A klinika“ darbuotojus skiepijo darbo vietoje, kad tarnautojai tam sugaištų kuo mažiau laiko.

„Jau ketvirtus metus Savivaldybė pasirūpina, jog darbuotojai būtų nemokamai paskiepijami nuo gripo, lėšas padengia darbdavys. Iki dabar jau pasiskiepijo virš 150 darbuotojų, dar keliasdešimt slogavo, čiaudėjo, todėl negalėjo skiepytis. Tačiau per artimiausias dienas klinika elektroniniu paštu informuos Savivaldybės darbuotojus, kada jie galės atvykti į kliniką pasiskiepyti“, – situaciją komentavo Savivaldybės gydytojo tarnybos vedėjo pavaduotojas Algimantas Kažemėkaitis.

A. Kažemėkaitis džiaugėsi, kad Kauno miesto savivaldybė nemokamai skiepija net ketvirtadalį savo darbuotojų, kai tuo tarpu visoje Lietuvoje darbdaviai skiepus vidutiniškai apmoka tik 7-8 proc. darbuotojų.

„2005 metais gautos rekomendacijos iš Pasaulio sveikatos organizacijos paskatino mus pasirūpinti savo darbuotojų sveikata. Jau tuo metu organizacija visą pasaulį įspėjo apie artėjančios gripo pandemijos grėsmę. Jų prognozės išsipildė“, – sakė A. Kažemėkaitis.

Kaune nuolat platinama informacija visuomenės informavimo priemonėmis, pateikiami įvairūs šaltiniai, kur būtų galima susirasti dominančios informacijos, kaip apsisaugoti nuo gripo. Taip pat miestiečius pasiekia dalomoji medžiaga, informaciniai plakatai perspėja apie siaučiantį gripą.

A.  Kažemėkaitis teigė, jog svarbiausia neignoruoti gripo, stebėti aplinką, ir, žinoma, klausyti specialistų rekomendacijų, tuomet bus lengviau kovoti su gripo epidemija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: