Gegužės 10-ąją Kauno gyvo garso klube „Punto Pizza“ (Kęstučio g. 6) alternatyvaus roko renginių cikle „Random Thursday“ išskirtiniame koncerte pasirodys viena iš novatoriškiausių grupių iš Amerikos Pensilvanijos valstijos. „SGNLS“ šiuo metu įpusėjo savo turą po Europą, kuris tęsiasi nuo Hamburgo iki Rygos.

Amerikiečių psichodelinė „electro punk“ ir „new wave“ grupė „SGNLS“ susibūrė 2008 metais Filadelfijoje. Patyrę muzikantai, įtakoti ankstyvoju punk ir industrial muzikos klasikų, įkūrė naują projektą, kuriame įkūnija ilgametę savo grojimo patirtį. „SGNLS“ muzikos pagrindas – analoginių sintezatorių, gitarų ir mušamųjų derinys.

„SGNLS“ – tai improvizuotojų trio, kurį sudaro vokalistas ir klavišininkas Tonis Cesa, gitaristas Polas Volkeris (Paul Walker) ir iš Bostono kilęs perkusistas Kelzo. Grupė susibūrė iširus kitai kultinei Filadelfijos grupei „Lesser Known Neutrinos“. Muzikantai sako, kad juos suvienijo bendra meilė pankrokui, industrinei, psichodelinei muzikai, free džiazui ir mokslinei fantastikai. Bendras kelias juos nuvedė į muzikinę būseną, kurią jie vadina – tiesiog begėdišku eksperimentalizmu.

Šiuo metu „SGNLS“ muziką leidžia įrašų kompanijos „Too Modern World“, „Linear B Tapes“, „Sloth Tapes“ ir „Blind Prophet Records“. Grupė pagarsėjo bendru projektu su vaizdo menininku Eriku Ruinu (Eric Ruin), pasirodymais meno parodose ir festivaliuose, tokiuose kaip „South by Southwest“ ar „Idapalooza“. Gastrolių po Europą, kurios tęsiasi per Olandiją, Belgiją, Lenkiją, Lietuvą, Latviją, Vokietiją ir Italiją metu, grupė groja improvizacijas, kurios taps būsimo albumo pagrindu.

„Džiaugiamės, kad mūsų ciklą „Random Thursday“ uždarys visiškai išskirtinė ir netradicinė grupė „SGNLS“, kuri jau kitą dieną Rygoje koncertuos su suomių pankroko korifėjais „Juggling Juglars“. Mūsų misija – į Kauną sugražinti alternatyvaus roko ketvirtadienius pavyko“, – sakė klube „Punto Jazz“ vykstančių vakarų „Random Thursday“ organizatoriai.

Nepriklausomo roko koncertų ciklas „Random Thursday“ buvo atidarytas švenčiant kovo 11-ąją, jame jau viešėjo „The Snips“ iš Latvijos ir įdomiausios naujos šalies roko grupės „Picturesque Episodes“, „Without Letters“, „V.R.R“, „Roadkill“, „Random Fingers“, „Attitude“, „Part Time Porn“, „Summer Five“, „Fear Of Lying“ ir „The Deflux“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: