integrity.lt archyvo nuotr.

Šiemet „Microsoft“ inovatyviausios naujos įmonės apdovanojimą pradedančiųjų verslininkų skatinimo programoje „BizSpark“ laimėjo bendrovė „Gluk Media“. „Microsoft“ lietuvių bendrovei apdovanojimą skyrė už unikalių projektų, kuriuose naudojamas žaidimų kompiuterio „Xbox“ judesių valdiklis „Kinect“, kūrimą ir jų idėjų plėtojimą medicinos, švietimo ir pramogų srityse.

„Gluk Media“ parodė, kokio aukšto meistriškumo lygio yra Lietuvos programuotojai. Jie gali kūrybingai pritaikyti „Microsoft“ technologijas daugelyje sričių ir suteikti naują požiūrį į tradicinius mokymosi, gydymo procesus“, – sakė „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Kristijonas Kaikaris.

„Kinect“ naudojamas klasėse, ligoninių palatose ir viešose erdvėse

Šiais metais bendrovė „Gluk media“ pristatė penkias „Kinect“ programėlių idėjas, kurios paįvairina pamokas mokyklose. Įmonė pasiūlė, kaip klasėse galima panaudoti „Kinect“ ir sukurti virtualias chemijos laboratorijas, geometrijos uždavinius išspręsti rankų judesiais, istorijos pamokas paįvairinti trimatėmis projekcijomis, o užsienio ir gimtųjų kalbų mokytis su balso atpažinimo funkcijomis. Taip pat bendrovė sukūrė interaktyvų „Kinect“ žaidimą vaikams apie saugų elgesį internete.

Medicinos srityje „Gluk Media“ bendradarbiauja su Vaikų ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriumi ir kuria „Kinect“ programą, kuri padeda vaikams atsigauti po patirtų traumų. Ši programa seka vaiko judesius, rekomenduoja, kaip geriau atlikti fizinius reabilitacijos pratimus ir taip paspartinti gijimo procesą. „Gluk Media“ sukurtos „Kinect“ programos atnešė inovacijų ir į pramogų pasaulį. Bendrovė su „Kinect“ pademonstravo vienas pirmųjų trimačių projekcijų Lietuvoje ir sukūrė unikalius rankų judesiais valdomus pramoginius žaidimus bei papildytos realybės sprendimus.  „Lietuvoje judesių atpažinimo technologijos yra populiarios pramogų sektoriuje, tačiau švietimo ar medicinos srityse jų panaudojimas dar turi neišnaudotų galimybių. Su tokiomis „Microsoft“ technologijomis kaip „Kinect“, IT bendrovės gali užpildyti šias spragas, geriau įgyvendinti kūrybines idėjas ir atrasti naujas verslo nišas. Šiuo metu didelį dėmesį telkiame medicinos sričiai ir ateityje planuojame savo „Kinect“ idėjas švietimui paversti pilnaverčiais produktais“, – sakė „Gluk Media“ direktorius Andrius Juvko.

„Microsoft“ pradedantiesiems verslininkams suteikia visus „Kinect“ programų kūrimo įrankius ir platformą

Bendrovė „Gluk Media“ įsikūrė 2010 metais ir specializuojasi švietimo, medicinos ir pramogų sprendimų kūrime su „Microsoft Kinect“ technologija.  Centrinėje ir Rytų Europoje „Gluk Media“ yra viena iš nedaugelio bendrovių, kuriančių „Kinect“ programas, pradedančiųjų verslininkų skatinimo programoje „BizSpark“. Šioje programoje pradedantieji verslininkai gali nemokamai naudotis „Visual Studio“, „SQL Server“, „Microsoft Expression“, „Kinect“, „Windows Phone“ programavimo įrankiais, „Windows 8“ operacine sistema bei „Windows Azure“ debesijos platforma. Programos dalyviai gali pasimokyti techninių ir verslo gudrybių vieni iš kitų, iš „BizSpark“ tinklo partnerių, taip pat bendrauti tarpusavyje vidinėje programos sistemoje. Didelis „BizSpark“ dalyvių tinklas bendrovėms suteikia palankias sąlygas reklamuoti savo produktus.

Dalyvauti „BizSpark“ programoje pretenduoja privatūs pradedantieji verslai, kuriantys programinės įrangos produktus ar paslaugas,  veikiantys ne ilgiau kaip penkerius metus ir turintys mažiau nei 2,6 mln. litų (1 mln. JAV dolerių) metinės apyvartos. „BizSpark“ programos narius remia pasaulinės pradedančiųjų verslininkų bendruomenės, „Startup America Partnership“, „Founder Institute“, „Startup Weekend“, „DEMO“, „TechStars“, „SVF Forum“. Lietuvoje „BizSpark“ tinklo partneriai yra „KTU Startup Space“, „Startup Highway“, „Northtown Technology Park“ ir „Verslauk“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: