(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kaip pristatytumėte organizaciją “Kitas variantas” tiems, kurie nieko nėra apie tai girdėję?

„Kitas variantas“ – tai savanoriška organizacija, kurios tikslas – kurti ateitį padedant jauniems žmonėms išsiugdyti savybes ir gebėjimus, kad jie galėtų geriau pažinti save, atskleisti visą savo vidinį potencialą ir tapti pilnaverčiais, laimingais ir sėkmingais visuomenės nariais. Rengiame tęstinius, 1-2 metus trunkančius nemokamus mokymus 14-19 m. jaunimui mokyklose, dienos centruose, vaikų globos namuose. Ugdome jaunų žmonių asmenybes.

Kada ir kieno dėka įsikūrė ši organizacija?

Ši organizacija įsikūrė 2008 metų gegužę. Organizacijos idėjos autorius, iniciatorius ir vadovas – Tomas Kaulinskas.

Kuo ji ypatinga?

Organizacija ypatinga pirmiausia savo idėja, kad asmenybės ugdymo žinios turi būti prieinamos mokiniams, jaunimui, nepaisant jų arba jų tėvų socialinės padėties (t.y. nemokamai). Veikiame savanorišku principu. Nepaisant to, dirbame kokybiškai – ruošiame ir tobuliname vedamų užsiėmimų temas, savanoriai dalyvauja mokymuose, tobulinasi seminaruose. Mūsų veikla nėra nukreipta į pagalbą tiems mūsų visuomenės nariams, kurie yra pačiame “dugne”. Mes nedirbame su priklausomybes turinčiais žmonėmis, neužsiimame žmonių globa, neslaugome ligonių, nerenkame maisto skurstantiems, nes tai daro kitos puikios nevyriausybinės organizacijos. Esame unikalūs tuo, jog padedame jauniems žmonėms, kuriems “viskas ir taip gerai”. Mes mokome juos atskleisti savo vidinį potencialą ir pradėti puikų, kupiną stulbinančių atradimų Gyvenimą.

Kodėl Jūs savanoriaujate šioje organizacijoje?

Pirmiausia dėl to, kad labai žaviuosi šia idėja. Be to, čia gaunu vertingų žinių, neįkainojamos patirties, turiu galimybę susipažinti su įvairiais ir labai įdomiais žmonėmis, dalyvauti mokymuose, seminaruose ir dar daugybę visokių naudingų dalykų.

Nuo ko viskas prasidėjo?

Viskas prasidėjo nuo paprasčiausios idėjos ir suvokimo, kad mokykla, kurioje mokoma daug reikalingų dalykų (gimtosios bei užsienio kalbų, matematikos, geografijos ir t.t.), neduoda kitų, ne mažiau svarbių, dalykų, tokių kaip gebėjimas bendrauti, teisingai planuoti laiką, išsikelti tikslus bei kryptingai jų siekti ir pan. Pasirodo, tokias žinias suteikti mokiniams mokykloje yra pakankamai paprasta, o nauda – be galo didelė.
Kokie žmonės savanoriauja “Kitas variantas” organizacijoje?
Organizacijoje savanoriauja labai įvairūs žmonės: įvairaus amžiaus (pradedant mokiniais, baigiant patyrusiais ir brandžiais žmonėmis), įvairių profesijų, įvairių pomėgių ir t.t. Tačiau visus šiuos žmones vienija noras pasidalinti savo turimomis žiniomis ir patirtimi su kitais.

Kur ir kada vyksta Jūsų užsiėmimai?

Savanoriai renkasi kartą per savaitę aptarti einamųjų reikalų, pasimokyti, padiskutuoti bei kitaip gerai praleisti laiką. Mokiniai renkasi savo grupėse taip pat kartą per savaitę, su lektoriumi susitartu laiku. Užsiėmimai bei susitikimai vyksta universitetuose (Kaune bendradarbiaujame su VDU) arba mokyklose, kuriose mokosi mokiniai.

Kodėl jaunas žmogus turėtų/galėtų norėti prisijungti prie šios organizacijos veiklos?

Tiek mokiniams ir studentams, tiek kitiems tai yra naudinga dėl visų jau išvardytų priežasčių. Džiaugiamės, kad skirdami savo laiką, energiją, idėjas gauname vertingų mokymų, kuriuos galime pritaikyti tiek organizacijos veikloje, tiek asmeniniame gyvenime, darbe. Taip pat savanoriai, atėję į organizaciją, užmezga įdomias ir naudingas pažintis, turi daug galimybių mokytis ir tobulėti, augti kaip asmenybės. O ką jau kalbėti apie atsirandančius naujus draugus bei gerai praleidžiamą laiką.

Kaip galima prisijungti prie Jūsų veiklos?

Tai labai paprasta: tiesiog apsilankykite mūsų interneto svetainėje. Ten galėsite plačiau sužinoti apie organizaciją, jos veiklą, komandas… O paspaudę skiltį „Savanoriams“ galėsite užsiregistruoti ir laukti pakvietimo į artimiausią organizacijos pristatymą.

studentas.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: