Kobe Bryantas liaupsino lietuvių žaidimą. AP-Scanpix nuotr.

Lietuvos rinktinės žaidimas sužavėjo Kobe Bryantą. Vienas JAV rinktinės lyderių po sudėtingos pergalės 99:94 pripažino, kad lietuviai puikiai naudojosi amerikiečių klaidomis ir savo planus įvykdė šimtu procentų.

Pačiam Bryantui dvikova su lietuviais taip pat nebuvo pati sėkmingiausia. Jis pelnė 6 taškus, tačiau pataikė tik 1 metimą iš 7.

– Kobe, kaip pakomentuotumėte rungtynes? – žurnalistai paklausė Bryanto.
– Tai buvo puikios rungtynės. Lietuviai puikiai realizavo savo atakas, dalijosi kamuoliu, gerai atakavo krepšį. Savo planą jie įvykdė tobulai. Jų aukštaūgiai rungtyniavo puikiai, pasinaudojo mūsų klaidomis, ištampė mūsų gynybą. Puolime mums sekėsi gerai, tačiau tai buvo grubios rungtynės, su daugybe pražangų. Tai sulėtino rungtynių tempą.

– LeBronas Jamesas mačo pabaigoje perėmė mačo iniciatyvą į savo rankas, pelnydamas 9 iš paskutinių 12 komandos taškų.
– Jis buvo pagavęs ritmą, todėl žaidėme per jį. Jis turėjo pranašumą prieš savo tiesioginį oponentą, todėl bandėme tuo pasinaudoti ir jis sėkmingai atakavo krepšį.

– Ar jums reikėjo tokių rungtynių?
– Nežinau. Žinome, kaip reaguoti tokiose situacijose – tiesiog turi išlikti ramus ir žaisti savo žaidimą.

– Ar jus nustebino Lietuvos žaidimo lygis?
– Ne. Žinau, kad tai labai gera komanda. Su jais žaidėme 2008 metais ir jie tada atrodė solidžiai. Žinojome, kad bus sunku.

– Ar jūsų komanda ne per daug atakuoja iš toli?
– Nemanau. Turėtume labiau kovoti dėl kamuolių puolime, o ne tik išmetę kamuolį tikėtis, kad jis įkris. Tačiau kai esi laisvas, turi mesti, ypač iš tokio atstumo.

– Ar buvo sunku nusiteikti rungtynėms po mačo su Nigerija?
– Nesakyčiau, kad sunku, tiesiog varžovai žaidė gerai. Rungtynių tempas sulėtėjo ir taip jie apsisaugojo nuo mūsų greitų atakų bei neleido mums žaisti taip greitai, kaip norėtume.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: