litexpo.lt archyvo nuotr,

Šį savaitgalį Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF lankytojų pirmą kartą lauks kulinarinis kinas. Penktadienį, spalio 18 d. prasidėsiančioje didžiausioje Lietuvoje rengiamoje tarptautinėje maisto kultūros mugėje BAF bus galima ne tik išvysti gyvai virtuvėje improvizuojančią žurnalistę Beatą Nicholson ar pasimokyti picos kepimo paslapčių iš italo Pietro Esposito. Išplėsti turimas žinias apie maisto gaminimą ir turiningai praleisti laisvalaikį visai šeimai kviečiantys mugės organizatoriai lankytojams žada daug naujienų. Viena jų – kulinarinis kinas.

Kartu su kūrybine kino teatro „Pasaka“ komanda BAF mugės organizatoriai pirmą kartą mugėje pristatys kulinarinių filmų programą, skirtą visiems, mėgstantiems skaniai pavalgyti. Ne tik prie stalo, bet ir akimis. Tris dienas rodomuose kino filmuose netrūks gardžių vaizdų ir kulinarinio įkvėpimo.

Kulinarinis kinas šiuo metu – itin populiarus. Filmų, kuriuose žiūrovai valgo akimis, skaičius kasmet vis labiau auga, kino festivaliuose pristatomos atskiros geram maistui ir valgymo malonumui dedikuotos kino programos ir vis daugiau meninių bei dokumentinių kino juostų atskleidžia virtuvės užkulisius. Paklausta, kodėl šis kino žanras staiga tapo toks aktualus ir ką gauna tokias juostas žiūrintis žiūrovas, kino teatro „Pasaka“ edukacinių projektų koordinatorė Guoda Ungulaitytė teigė, jog „Visiems savaime suprantama, kad kokybiškas kinas ar geras maistas kelia tik teigiamas emocijas, o jei šiuos du dalykus sumiksuojame, tuomet gauname dar puikesnį rezultatą. Be visa ko, šiuolaikinis žmogus daug daugiau dėmesio kreipia į maisto kokybę ir plačiau domisi kulinarinėmis naujovėmis, o kinas apie maistą tik dar labiau tai populiarina“. BAF programai kino teatro atstovai atrinko 3 filmus, iš kurių du – „Virtuvė sielai“ ir �
�Šefas“ yra kulinariniai, o trečiasis – „Mažylis Nikolia“ yra skirtas tiems, kurie į mugę atvyks su visa šeima. „Kadangi šios kino juostos kartą jau sulaukė nemažo lankytojų skaičiaus, o iš žiūrovų girdėjome tik gerus, šiltus atsiliepimus, bei tai, jog jie nuteikia gerai nuotaikai, nedvejojome pasirinkdami juos rodyti BAF mugėje. Pažadame, jog BAF lankytojai, apsilankę bet kuriame iš 3 kino teatro „Pasaka“ parinktų gardžių filmų, galės šiek tiek atsipūsti nuo mugės šurmulio ir pasimėgauti kokybišku kinu“, – sakė G. Ungulaitytė.

Kinu, ir ne tik kulinariniu, besidominti moteris, paklausta, jei reikėtų išsirinkti tik vieną iš BAF‘e rodomų filmų, asmenines simpatijas atiduotų nuotaikingai ir abejingų nepaliekančiai kino juostai „Virtuvė siela“, kuri kino pasaulyje sulaukė didelio pripažinimo ir įvertinimo. Filmo režisierius – bene žinomiausias Vokietijoje gyvenantis turkas Fatih Akin. Lietuviams jis puikiai pažįstamas iš kino festivaliuose ir kino teatruose rodytų filmų „Galva į sieną“ ir „Iš kitos pusės“. „Virtuvė sielai“ – tai filmas apie gausiai prieskoniais pagardintą gyvenimą ir jo komiškas, tragiškas bei kartais tragikomiškas akimirkas; apie namus, kuriuos kiekvienam norisi turėti, apie kiekvieną dieną mus lydinčią muziką.

Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF veiks spalio 18-20 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO 1-oje salėje. 2-oje salėje įsikurs kartu vyksianti namų apyvokos reikmenų ir interjero mugė „Jūsų namai“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: