(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Vos keli dešimtmečiai atgal, ir pamatytume, kad teatras buvo vertinamas visai kitaip. Mamos ir močiutės prisimena savo vaikystę, kai žiemą einant į teatrą buvo pakeičiama avalynė, – sušalusios kojytės apaunamos vos porą kartų nešiotais proginiais batukais, galvoje gražiausias kaspinas, o po kailinukais – dailiausia suknelė. Ponios pasipuošdavo prabangiausiais kailiniais, papuošalais, vyrai įsisprausdavo į kiek nepatogius išeiginius batus, išeiginius paltus… Šiais laikais retas kuris prisimena, kad ėjimas į teatrą – didžiausia šventė ir kasdienius džinsus retai pakeičia bent kiek šventiškesne apranga.

Gruodžio 17d. 18 val. Jaunimo asociacija “Teatronas” į komediją “BIM BAM” visus kviečia atvykti pasipuošius, šį kartą – kalėdiškai. “Penktadienį vyksiančioje komedijoje planuojame sukurti šventinę nuotaiką. Visus žiūrovus ne kviečiame, o raginame apsirengti šiltais Kalėdinių spalvų ar raštų megztiniais, pasipuošti bet kuo, kas sukuria artėjančių švenčių nuotaiką – šaliku, pirštinėmis, kalėdinėmis kapuraitėmis, girliandomis ar net…lemputėmis. Visus žiūrovus sutiksime su šilta, garuojančia kakava, sausainiais ir šypsenomis. Galbūt atsiras žiūrovų, kurie patys atsineš pyragų ar sausainių, ir pavaišins visai nepažįstamus žmones, taip sukurdami šiltą atmosferą. Tai būtų tikrai smagu. Juk artėja kalėdos – stebuklų metas” – sakė “Teatrono” valdybos nariai.

Komedija “Bim bam” sukurta pagal to paties pavadinimo, 16-metų merginos pjėsę. Pjesės epicentre – niekam tikusi teatro trupė, kurią aplinkybės priremia prie sienos ir po ištisų metų tinginystės priverčia ką nors sukurti. Spektaklis išsiskiria savo dinamiškumu, muzikalumu (spektaklyje skamba šiuolaikinių prancūzų kompozitorių – Yann Tiersen ir Rene Aubry – muzika) bei įdomiais ir spalvingais sprendimais, kurie padeda užsimiršti, kad šis spektaklis – be dekoracijų. “Spektaklyje galima rasti ir paprastų juokelių, tačiau norintys įžvegs ir kur kas gilesnę prasmę. Atsirado žmonių, kurie sakė, kad tai netgi nėra komedija” – sakė spektaklio režisierius, 19-likos metų Gildas Aleksa.

“Spektaklis iš dalies yra sukurtas apie trauką grožiui, taigi žiūrovus taip pat tikimės patraukti jo link. Ypač keliaujant į teatrą”.

Laikas: Gruodžio 17d. 18:00
Vieta: Kauno kultūros centras “Tautos namai”
Kaina: 5lt (moksleiviams, suaugusiems, senjorams); 10lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: