(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lapkričio 5 dieną, penktadienį, 10 valandą, Kauno rajono savivaldybės (Savanorių pr. 371) didžiojoje salėje Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras ir Kauno rajono bendruomenės sveikatos taryba organizuoja konferenciją „Kauno rajono gyventojų gyvenimo stilius ir sveikata“.

Kauno rajono SBĮ Visuomenės sveikatos biuro iniciatyva Kauno rajone buvo atliktas Kauno rajono gyventojų gyvenimo stiliaus ir sveikatos tyrimas. Atlikto tyrimo rezultatus konferencijoje pristatys ir išvadas pateks Lietuvos sveikatos mokslų universiteto docentas Raimundas Kaminskas, Lietuvos žemės ūkio universiteto docentas Romualdas Povilaitis ir lektorė Asta Steikūnienė. Nacionalinės sveikatos tarybos sekretoriato vadovas Romualdas Žekas pristatys gyventojų sveikatos, ją veikiančių veiksnių ir jų valdymo aktualijas.

Konferencija skirta politikams, bendruomenių, seniūnijų atstovams, asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams, kultūros įstaigų atstovams, visiems, kam svarbūs mūsų gyvensenos ypatumai, sveikata ir jos išsaugojimas.

Atliktas tyrimas yra tęstinis – 1999 ir 2004 metais, naudojant tą pačią metodiką, jau buvo atlikti Kauno rajono gyventojų gyvenimo stiliaus tyrimai. Vykdant šį projektą, 2009 m. IV ketvirtyje, pagal šiam tyrimui sudarytą anketą, buvo apklausta daugiau kaip 600 visų Kauno rajono seniūnijų įvairaus amžiaus, lyties, išsilavinimo ir skirtingos socialinės padėties gyventojų.

Šios apklausos pagrindinis akcentas yra gyventojų sveikata – norėta išsiaiškinti, kokią įtaką gyvenimo stilius turi gyventojų sveikatai ir gyvenimo kokybei. Išanalizavus ir apibendrinus tyrimo duomenis parengtos išvados ir rekomendacijos. Tyrimo rezultatai buvo palyginti su 1999 metais Kauno rajone atliktų tyrimų rezultatais, todėl buvo atskleista tiek esama padėtis, tiek Kauno rajono gyventojų gyvenimo stiliaus raidos tendencijos.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: