(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 22 dieną Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje vykusioje konferencijoje buvo kalbama apie nevyriausybinių organizacijų (NVO) raidą Kaune, nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenės centrų bendradarbiavimą.

Konferencijos dalyvius pasveikinęs miesto mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius sakė, kad paskutiniu metu jaučiamas didelis atotrūkis tarp visuomenės ir valdžios atstovų, trūksta susikalbėjimo. „Turime bendromis jėgomis rasti išeitį, kaip palaikyti nenutrūkstamą bendradarbiavimą. Nevyriausybinės organizacijos yra ta jėga, kuri gali padėti visuomenei susikalbėti. Reikia pasinaudoti jų žiniomis, patirtimi, noru padėti. Mums svarbu sudaryti visiems sąlygas palaikyti dialogą tarp visų suinteresuotų pusių”, – sakė vicemeras.

Konferencijoje dalyvavę pranešėjai pristatinėjo nevyriausybinių organizacijų teikiamus privalumus, tačiau nepamiršdavo išskirti ir trūkumų. Tobulumui ribų nėra, todėl bet kurioje veikloje ar organizacijos valdyme yra nesklandumų. Konferencijos dalyviai pastebėjo, jog labai trūksta didesnio seniūnijų dalyvavimo, įsitraukimo į nevyriausybinių organizacijų veiklą, pagalbą organizacijoms. Dalyvavimas nevyriausybinėje organizacijoje leidžia ne tik padėti kitam, bet ir pačiam augti, tobulėti, save realizuoti.

Kauno miesto valdžia, siekdama remti nevyriausybinių organizacijų veiklą, yra įkūrusi Nevyriausybinių organizacijų rėmimo fondą. Miesto NVO teikia projektų paraiškas, o fondo taryba atrenka projektus, kuriuos finansuoti.

„Šis Nevyriausybinių organizacijų rėmimo fondas buvo įkurtas siekiant sudaryti vienodas sąlygas visoms Kauno NVO pretenduoti į Savivaldybės paramą. Organizacijos projektus teikia pagal tris programas: 1) Bendruomenės Kaunui; 2) Jaunimas Kaunui; 3) Socialinės apsaugos plėtros, skurdo bei socialinės atskirties mažinimo programa. Šios programos turi ir smulkesnes paprogrames”, – kalbėjo fondo pirmininkė Edita Gudišauskienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: