Kino teatre „ROMUVA“ – Kosto Smorigino autorinis koncertas

Birželio 20 d. “Romuvoje” 19 val.. aktorius ir bardas Kostas Smoriginas surengs savo autorinį koncertą. Tai bus pirmasis šio atlikėjo koncertas šioje koncertinėje erdvėje.

Jau daugiau nei tris dešimtmečius Kostas Smoriginas yra vienas populiariausių kino ir teatro aktorių, taip pat režisierius, kuriantis didelio pasisekimo sulaukiančius spektaklius. Tai unikalus menininkas, sukūręs ne vieną vaidmenį įvairiuose filmuose, spektakliuose, muzikiniuose projektuose.

Jis dalyvavo abiejuose pirmojo lietuviško miuziklo „Meilė ir mirtis Veronoje“ pastatymuose, kelerius metus vadovavo Jaunimo teatrui, kuriame pastatė spektaklius „Normanų pergalės“ ir „Gyvenimas drauge“. Dar studijuodamas, K.Smoriginas pradėjo kurti dainas pagal Lietuvių poetų žodžius ir tapo vienu iš naujo aktorinės dainos žanro kūrėjų. 1997 metais jis kartu su kolegomis aktoriais Sauliumi Bareikiu ir Olegu Ditkovskiu subūrė nepaprastai išpopuliarėjusį „Aktorių trio“ ir kelerius metus koncertavo visoje Lietuvoje, išleido kelis albumus. Vėliau, nuo 2000 metų, K.Smoriginas ėmė rengti solinius koncertus, išleido dvi savo kompaktines plokšteles. 2004 metais apdovanotas Lietuvos nacionaline kultūros premija.

Pastaruoju metu Kostas Smoriginas koncertuoja kartu su draugais Neda Malūnevičiūte ir Olegu Ditkovskiu projekte „Meilės trikampis“, stato spektaklius „Domino teatre“, kuriam ir vadovauja, todėl vis rečiau jį galima išgirsti soliniuose koncertuose. Tačiau žiūrovai turės šią galimybę – pasiklausyti šio žinomo bardo autorinių dainų. Koncerte skambės senosios, klasika tapusios dainos, tačiau atlikėjas suteiks galimybę išgirsti dainų iš netrukus pasirodysiančios naujos kompaktinės plokštelės.

Bilietai platinami: www.bilietupasaulis.lt ir kino teatro kasoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: