Ne receptas, bet idėja. Iš lavašo sukonstruotas indelis. Galima prikrauti kokių nors nelabai praskystančių salotų (pvz kepta paprika su feta ar ožkos sūriu)

iškarpyti žirklėmis lavašo skrituliukus. patepti plaktu aliejumi. Įliurlinti į keksų kepimo formeles. Kepti kokias 7 minutes orkaitėje (stebėti per stiklą, kad pernelyg neparuduotų).

Jei norime, kad krepšeliai būtų dailesni, galima lavašą tepti kiaušinio ir grietinės mišiniu, į formelę įspausti kruopščiau, o kad kepdamas nesideformuotų, įberti žirnių. Bet ir pasigarbanojusi atsitiktinė netvarka atrodo pakankamai gražiai.

Armėnijoje lavašus kepa krosnyse, vadinamose tonyrais. Tai didžiulės molinės puodynės, įkastos į žemę. Tonyrai gerai iškūrenami malkomis, ir taip įkaista. kad juose galima gaminti įvairius patiekalus. Lavašai kepami priklijuojant tešlos lakštus ant vidinės “puodynės” sienelių. Internete rašoma, kad tai moterų darbas. Marti minko sėdėdama kieme ant žemės prie nedidelio staliuko, anyta prižiūri. Man atrodo, taip būdavo senovėje, o dabar dažniau nusiperka gatavus. Armėnijoje kaip ir visur moteriškės gi siekia išsivaduoti iš kočėlų nelaisvės, kad galėtų pasėdėti feisbuke.

Sako, tie lavašai, kuriuos savo parduotuvėse randame mes, tėra erzaclavašiai, ne tokie kaip tikri. Bet ką aš žinau. Krepšeliai salotoms išeina visai neblogi.

Originalus receptas tinklaraštyje Septyni virtieniai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: