Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį sezoną kovos trimis frontais – Eurolygoje, VTB Vieningoje lygoje ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), o krepšinio aistruoliai pamatys daugiau aukščiausio lygio rungtynių.

Jau įsibėgėjo abonementų į 2012-2013 metų „Žalgirio“ mačus prekyba. Apie naujoves papasakojo „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

– Didžiausia naujovė – pigiausi abonementai per visą „Žalgirio“ istoriją, – sakė V.Vasiliauskas. – Dar vienas naujas dalykas – įtraukėme du papildomus „Žalgirio“ arenos sektorius, todėl dabar abonementus galima įsigyti ir į labai gerų vietų sektorių, ir į pigiausių bilietų zoną. Taip praplėtėme pasirinkimą ištikimiausiems mūsų sirgaliams, kurie gali įsigyti abonementus į viso sezono varžybas. Nusprendę pirkti bilietus į atskiras rungtynes nebebus garantuoti, kad jie turės galimybę įsigyti bilietus į geriausias vietas.

Nuo šio sezono bus įvestos vardinės abonementų kortelės. Ant kiekvienos jų bus abonemento savininko vardas ir pavardė, tai padės mums lengviau administruoti abonementus, analizuoti apsilankymų arenoje duomenis, turėtų palengvėti ir apsaugos darbas.

Dar viena svarbi naujovė yra ta, kad nuo šio sezono gerbėjai abonementus gali įsigyti visose Bilietai.lt kasose bei internetu. Anksčiau tekdavo grūstis vienoje kasoje, o dabar prasitęsti ar įsigyti abonementus galima visoje Lietuvoje. Atsiimti abonemento kortelę reikės „Žalgirio“ arenos kasoje, bet tai bus galima padaryti iki pat pirmųjų rungtynių namuose pradžios.

– Direktoriau, kodėl pasirinkote tokią kainodarą?

– Mūsų minimalus tikslas – išlaikyti praėjusio sezono abonementų pardavimų lygmenį, o kitas žingsnis – jį dar ir padidinti. Mums labai rūpi lojalūs gerbėjai, todėl kainų ne tik nedidinome, bet jas ir sumažinome. Norime, kad žiūrovai suprastų: pirkti abonementą naudingiau nei įsigyti bilietus į atskiras rungtynes. Taip galima sutaupyti net iki 50 proc. Jei kalbėtume apie pigesnius sektorius, galima suskaičiuoti, kad, abonementą išskaidžius į atskirus bilietus, į Eurolygos rungtynes galima patekti vos už 7 litus.

– Trejus metus dirbote Škotijoje. Ar šioje šalyje bilietų į sporto varžybas prekyba skiriasi nuo mūsiškės? Kokią patirtį stengiatės pritaikyti čia? 

– Ne visada lengva palyginti skirtingas sporto šakas, skirtingas šalis ir skirtingo lygio varžybas. Panašumų yra, tačiau viskas priklauso nuo arenos, kurioje žaidžiama. Labiausiai džiugina, kad žalgiriečiams persikėlus iš Kauno sporto halės į „Žalgirio“ areną pavyko įrodyti, jog ir Lietuvoje į varžybas įmanoma pritraukti daug didesnius žiūrovų srautus. Edinburge „Hearts“ futbolininkai tame pačiame stadione rungtyniauja vos ne šimtą metų, todėl visi žino, ko galima tikėtis, kokia yra aplinka, todėl abonementų pardavimai svyruoja labai nežymiai. Lietuvoje turime labai lanksčias bilietų platinimo sistemas. Jos leidžia analizuoti, kurios lygos rungtynėse abonementų savininkai lankosi dažniausiai. Žinome, iš kurių miestų pas mus atvyksta gerbėjai, kurios rungtynės jiems įdomios, kurios – ne. Tai padeda mums dar labiau pritaikyti paslaugas mūsų aistruolių poreikiams.

– „Žalgiris“ šį sezoną vos kelias LKL rungtynes žais namuose. Ar šis faktas turėjo įtakos abonementų kainai?

– Praėjusį sezoną LKL varžybų lankomumas buvo pats mažiausias. Palyginus su Eurolyga ar VTB Vieningąja lyga, LKL lankomumas buvo dvigubai mažesnis. Atsižvelgus į šių rungtynių bilietų kainą, šios varžybos sudarė labai nežymią abonementų kainų krepšelio dalį. Be to, šį sezoną VTB Vieningosios lygos rungtynių bus daugiau, todėl abonementų kaina sumažėjo proporcingai. Taip pat tikimės, kad „Žalgiris“ rungtyniaus Eurolygos „Top 16“ etape, todėl lojalūs sirgaliai, įsigiję abonementus, galės į šio etapo mačus patekti su garantuota 30 proc. nuolaida.

– Kaip vyksta prekyba naujojo sezono abonementais?

– Sėkmingai, sklandžiai. Praėjusį sezoną „Žalgirio“ rungtynėse lankęsi žmonės pajautė naujosios arenos privalumus, komfortą, puikų matomumą ir modernumą, todėl ir šiemet skuba įsigyti abonementus. Turėdami galvoje, kad šiuo metu yra atostogų periodas, suplanavome gana ilgą abonementų pratęsimų laikotarpį – nuo liepos 18-osios iki rugpjūčio 5-osios. Per šį laiką praėjusio sezono abonementų savininkai gali prasitęsti abonementus tik į savo vietas. Daugelis jų, pernai įsigiję abonementus, dar nebuvo lankęsi „Žalgirio“ arenoje ir savo vietas rinkosi aklai, todėl šiemet sulaukiame daug klausimų, ar bus galima pasirinkti kitas vietas ir ar galios nuolaidos abonementą prasitęsiant jau visuotinės prekybos metu. Galime užtikrinti, kad nuolaidos tikrai galios, o nuo rugpjūčio 8-osios sirgaliai galės rinktis iš visų likusių laisvų vietų bei iš naujųjų sektorių, kuriuos įtraukėme į abonementų zoną. Be to, rugpjūčio 6-7 d. neribotą laisvų vietų pasirinkimą turės „Žalgirio“ Klubo nariai, todėl norinčius užsitikrinti geriausias vietas ir didžiausias nuolaidas, kviečiame tapti Garbės Klubo nariais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: