KTU archyvo nuotr.

Kauno technologijos universiteto (KTU) Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto studentai, nepaisydami karšto oro ir gresiančio lietaus, gražina Nemuno krantinę abipus Aleksoto tilto. „Nors šiemet renginys vyksta vasarą, studentai dalyvauja aktyviai. Manau, kad penkių dienų darbams pakaks“, – teigia akcijos organizatorius fakulteto studentų atstovybės narys Martynas Fokinas. Jau septintus metus vykstančią akciją „Papuoškime Kauną“ šiemet remia verslininkai – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų klubas „Verslas Kaunui“.

Akcijoje dalyvaujantys studentai sako, jog komandinis darbas puošiant Nemuno krantinę dėl bendros naudos Kaunui ir miesto gyventojams, yra pats didžiausias atlygis.

„Praėjusiais metais mūsų darbą ties krantinės užrašais Marvelės pusėje stebėjo „Daugirdo“ amfiteatre susirinkę žmonės. Kai pabaigėme užrašą, visi pradėjo ploti. Buvo tikrai smagu“, – pasakoja M. Fokinas. Studento nuomone, krantinės užrašai – išskirtinis Kauno bruožas.

„Kiekvienas pasirenka savo prioritetus, kaip smagiau praleisti laiką ir kas suteiks daugiau naudos“, – sakė pirmakursės Aistė ir Monika, poilsį iškeitusios į krantinės tvarkymo darbus. Skirtingose studijų programose besimokančios merginos susipažino studentų atstovybėje. Studentės teigia, kad jog socialinės akcijos, tokios kaip praeivių vaišinimas karštos arbatos puodeliu žiemą, paraginimas nusišypsoti, aplinkos gražinimo darbai yra pačios smagiausios. Pasak jų, tokiomis akcijomis ugdomas miestiečių bendruomeniškumo jausmas.

Šiais metais akciją „Papuoškime Kauną“ parėmė Kauno Prekybos, pramonės ir amatų rūmų klubas „Verslas Kaunui“. Verslininkai studentams suteikė lėšų dažams pirkti. KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto studentai pavasarį dalyvavo klubo „Verslas Kaunui“  antrus  metus vykdomame  projekte „Žydim“, kurio metu gėlėmis buvo puošiamas Savanorių prospektas.

„Su KTU esame pasirašę bendradarbiavimo sutartį, todėl ateityje bendrų projektų tik daugės“– teigia Kauno Prekybos, pramonės ir amatų rūmų Verslo plėtros skyriaus vadovė Vera Mileikienė. Jos teigimu, toks bendradarbiavimas yra ypatingai naudingas abiems pusėms vykdant socialinius projektus bei mokslo ir verslo integraciją.

„Dialogas tarp mokslo ir verslo, kai abi pusės išsako savo lūkesčius ir įvertina galimybes yra būtinas. Verslui aktualu dalyvauti studijų procese, kad būtų rengiami specialistai, atitinkantys darbo rinkos poreikius, o akademinės bendruomenės įžvalgos, tyrimai ir galimos paslaugos yra ypač vertingi kuriant pridėtinę vertę ne tik savo įmonei, bet ir miestui bei šaliai“, – teigia V. Mileikienė.

Studentų akcija „Papuoškime Kauną 2014“ vyksta iki sekmadienio, rugpjūčio 10 d. Daugiau apie akciją:

https://www.facebook.com/events/835746763102825/835756579768510/?notif  

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: