Kulautuva pasitiko dainuojamosios poezijos atlikėjus
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Šeštadienio (liepos 9 d.) vakarą bardų mylėtojai rinkosi Kulautuvos pušyne į jau vienuoliktąjį bardų dainuojamosios poezijos festivalį „Akacijų alėja“, kuriame skambėjo gitaros ir dainininkų balsai. Šiemet sulaukta apie 15 tūkstančių šios muzikos mylėtojų.

Festivalio pirmuosius akordus, skirtus publikai, sugrojo pirmosios dalies, kuri pavadinta „Mažoji akacija“, dalyviai. Jos metu klausytojams pristatyti respublikinio moksleivių dainuojamosios poezijos festivalio „Mūsų dienos – kaip šventės“, vaikų ir jaunimo dainavimo konkurso Vytautui Kernagiui atminti „Nenusigąsk, tai aš…“ ir Lietuvos mokinių dainuojamosios poezijos konkurso laureatai.

Po įžanginio „Mažosios akacijos“ koncerto, vyko „Akacijos ieškojimas“ – Didysis festivalio koncertas. Kurio metu scenoje pasirodė dainininkas Mantas, Jurga Šeduikytė, dainuojamosios poezijos klasikas Saulius Bareikis, televizijos projektų dalyvis Jokūbas Bareikis, bardų scenoje debiutuojantis Rolandas Kazlas, atlikėjas Deivis, viduriniosios bardų kartos lyderis Domantas Razauskas, populiarių dainų kūrėjas Aleksandras Makejevas, atlikėja Saulė. Virgis Stakėnas, šio festivalio „Akacijų alėja“ signataras, atliko savo keliasdešimt metų išlaikytas balades.

Grupė „AvenueAcoustic“ baigiamojoje dalyje „Linksminkimos“ klausytojams pristatė kitaip interpretuotas Vytauto Kernagio dainas. Festivalio gerbėjai ir ištikimiausieji klausytojai iki vidurnakčio galėjo jausti bardų festivalio dvasią.

Renginio atlikėjams tradiciškai įteikti „Akacijų alėjos“ ordinai.

Džiugu, kad kasmet šis renginys sulaukia vis didesnio susidomėjimo, kaip sako V. Stakėnas, tai ne tik muzikos ir poezijos reginys, bet ir pirmoji šalyje tokio masto sueiga, reiškinys šalies kultūros žemėlapyje ir kalendoriuje. Drąsiai galima teigti, kad Kulautuva šeštadienį tapo dainuojamosios poezijos šventove.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: