(c) stock.xchng archyvo nuotr.

“Tekstilininkų ir dailininkų gildijos“, galerijoje „Balta“ (M.Valančiaus 21 Kaune) vasario 25 – balandžio 5 dienomis, vyks naujos parodos.

Dailininko-poeto VYTAUTO KUSO miniatiūrų paroda

Profesionalus dailininkas. Poetas. Lietuvos Gineso knygos rekordininkas. Kolekcionierius. Gurmanas. Šis savotiškas žmogus–orkestras – tai 58-erių Vytautas Kusas, mūsų kraštietis, gyvenantis ir kuriantis Palangoje.

Nutapė ilgiausią Lietuvoje miniatiūrą

Pernai V.Kusas baigė tapyti ilgiausią Lietuvoje – 10 m 20 cm ilgio ir 20 cm pločio paveikslą – miniatiūrą, kurią pavadino „Novelių miniatiūra“. Per šešerius metus nutapęs šį unikalų paveikslą- juostą, dailininkas papildė Lietuvos Gineso knygos rekordininkų gretas.

Pačią pirmąją miniatiūrą V.Kusas nutapė prieš 30 metų. Tai buvo nago dydžio paveikslas, kurio, jis tikino, neparduotų už jokius pinigus.

Tapyba ir poezija V.Kuso gyvenime eina išvien, persipindamos ir papildydamos viena kitą: būna, jog paveikslą skaitai lyg eilėraštį ar miniatiūrą, ir atvirkščiai – į eilėraštį sugula tarsi šviežiai menininko ranka nubrėžti potėpiai. Juose – atviras, išgyventas ir nenusaldintas žodis.

Naujausia paroda MiniGrandų makete Galerijoje “Balta”

Tai puiki galimybė kauniečiams pamatyti šio nuostabaus meninko kūrybą.

Meninkas čia eksponuos ne tik unikalias svo tapybos drobes, bet ir savaip instaliuos visą miniatiūrų interjerą , bus galima pasklaidyti autoriaus išleistą mini katalogą.

Tą pačią dieną, Galerijos “Balta” parodinėse salėse atidaroma ir dailininkės RITOS RIMŠIENĖS tapybos darbų paroda.

Savo paveiksluose Rita ryškiai akcentuoja moteriškumą, moteriškas svajas, sapnus bei ją supantį pasaulį… Bet jis žiūrovui pateikiamas atsargiai ir baikščiai – per nesuprantamą abstrakciją. Tačiau kartu akcentuoja – ieškokite atsakymo rakto tiek pavadinimuose, tiek už jų. Darbų gausa sako skeptikams ir niurzgliams – padarykite geriau, padarykite daugiau. Darbuose lyg ir trūksta absoliučios laisvės, bet žvilgtelėjus į kūrinio bagažo metus – daug potencijos, daug galimybių už nepradėtų tapyti darbų, nes Ritos studijoje jaučiasi atmosfera: begalinis noras tapyti, tai matosi ir jos darbuose. Spalvų šėlsmas, potėpio ieškojimas, stilizuotos formos sako, kad dar viskas prieš akis: tik duokite man laiko ir drobių drobių drobių…

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: