L. Graužinienės asmeninio archyvo nuotr.

Darbo partijos kandidatė į socialinės apsaugos ir darbo ministres Loreta Graužinienė po daugiau kaip pusvalandį trukusio susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite atsakė tik į du žurnalistų klausimus.

“Klausimų socialinėje srityje yra labai daug, tai buvo, apie ką pakalbėti”, – paklausta, apie diskutavo su šalies vadove, sakė “darbietė”.

Paprašyta detalizuoti, kokie tai klausimai, jis sakė: “Visi patys aktualiausi Lietuvos žmonėms”.

Politikė į kitus žurnalistų klausimus neatsakinėjo.

Pas D.Grybauskaitę ji užtruko daugiau kaip pusę valandos – ilgiau nei kiti trys Prezidentūroje apsilankę kandidatai į ministrus.

L.Graužinienė BNS yra teigusi, kad jos prioritetas dirbant ministre bus socialinės sistemos finansų priežiūra:”Su Valstybės kontrole daug kartų nagrinėjome socialinę sritį. Esu stipri finansinėje dalyje, kuri dabar ypatingai svarbi, nes “Sodros” biudžetas yra deficitinis. Pats biudžetas yra nemažas, todėl tą finansinę dalį laikyti po priežiūra ir vykdyti ją labai atsakingai. Tai bus prioritetas”.

Parlamentarė sako socialinėje sistemoje neketinanti lopyti skylių:”Ministras turi gerai spręsti ne asmenines, o sistemines problemas”.

L.Graužinienė save laiko darboholike: “Tai tiems, kurie dirbs su manimi,nebus lengva, nes reikės dirbti daug”.

Ji teigia nesanti konfliktinė asmenybė:”Nesu griežta, bet esu reikli. Mėgstu žmones, kurie rodo iniciatyvą, o nemėgstutų, kuriems reikia nuolat pirštu rodyti, ką reikia padaryti”.

L.Graužinienė ketina labiau panaudoti socialinės srities mokslininkų potencialą:”Daug dėmesio skirsiu mokslininkams, kurie daro tyrimus ir seka Lietuvos ir kitų šalių situaciją. Jeigu esu kažkokioje srityje silpnesnė, pasiimsiu į komandą žmogų, kuris kompetetingas toje srityje, kad patartų”.

49 erių L.Graužinienė į Seimą renkama nuo 2004 metų. Ši kadencija – trečia. Dvi kadencijas ji dirbo Seimo Audito komitete.

2009 metais L.Graužinienė buvo iškelta Darbo partijos kandidate į prezidentus. L.Graužinienė teigia susikalbanti vokiškai.

Lietuvos žemės ūkio akademijoje ji yra įgijusi buhalterinės apskaitos ekonomisto specialybę, vėliau, išlaikiusi egzaminus Lietuvos apskaitos ir audito institute, gavo auditoriaus vardą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: