(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kaunas bus pirmasis miestas Lietuvoje, kuriame bus pastatytas dirbtinis laipiojimo „akmuo” viešoje erdvėje. Laipiojimo įrenginys bus Ąžuolyno parke ir kiekvienas norintis galės laipioti nemokamai.

Laipiojimo įrenginio pastatymu rūpinasi VšĮ „Miegantys drambliai”. Tai laipiojimo sporto ir aktyvaus laisvalaikio klubas, kuris įsikūrė 2007 metais. Klubas yra lygiateisis Lietuvos Laipiojimo sporto asociacijos narys, vykdantis laipiojimo sporto populiarinimo veiklą, vienintelis oficialiai rengiantis LLSA varžybas Kaune. Klubo nariai nuolatos kelia savo kvalifikaciją ir dalyvauja seminaruose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Ši organizacija yra atvira aktyviems, energingiems žmonėms, kurie drauge siekia įnešti naujų vėjų ne tik į „Miegančių dramblių” zoną, bet ir į laipiojimo sportą Lietuvoje, o kartu ir realizuoti save užsiimdami įvairia veikla.

Šiuo metu Lietuvoje laipiojimo sportas yra dar pakankamai naujas. Norint propaguoti jį mūsų šalyje nuolatos susiduriama su nemažai problemų: čia nėra natūraliai atsiradusių uolų, kuriomis būtų galima laipioti, žmonės nepakankamai informuoti apie laipiojimo sportą ir galimybes juo užsiimti. Lietuvoje nėra tinkamai įrengtų viešų laipiojimo vietų. Visa tai stabdo laipiojimo sporto šakos populiarinimą ir aktyvios gyvensenos propagavimą.

Norėdami paskatinti aktyvų laisvalaikio praleidimą, propaguodami laipiojimo sportą, VšĮ „Miegantys drambliai” parengė projektą ,,Laipiojimas Kauno miestui” ir statys laipiojimo įrenginį Kauno Ąžuolyno parke. Šį projektą finansuoja Kauno miesto savivaldybė pagal programą ,,Jaunimas Kaunui”.

Nauja erdve galės naudotis kiekvienas žmogus. Joje bus organizuojamos įvairios treniruotės, varžybos, renginiai, kurie skatins sveiką, aktyvų gyvenimo būdą.

Tikimasi, kad naujasis statinys pritrauks jaunimą, norinčius išbandyti laipiojimo sportą, laipiojimo sporto entuziastus ir profesionalus iš visos Lietuvos. Projektas yra novatoriškas, nes Lietuvoje kol kas nė vienas miestas neturi laipiojimo įrenginių viešoje erdvėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: