(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Lapkričio 2 dieną įvyko penktoji VšĮ „Verslo iniciatyva“ organizuojamos tribūnos diskusija. Vakaro tema – Laisvės alėjos gaivinimas. Diskusijos dalyvių skaičius buvo rekordinis – susirinko daug Laisvės alėjos bendruomenės narių. Diskusijos metu buvo pristatyti Kauno architektų planai bei įvykdyti darbai, susiję su šiuo ruoželiu. Nors diskusija vyko per Vėlines, tačiau optimistinių nuotaikų nestigo.

Laisvės alėją galima pavadinti kultūros alėja, nes beveik visi Kauno teatrai yra įsikūrę šioje vietoje. Tai nuo seno tapusi susitikimų vieta, kurioje cirkuliuoja žmonių srautai. Paskutiniu metu kalbama apie alėjos merdėjimą, tačiau toks mastymas neįkvėps jos atsigavimo. Pagrindinis tikslas šiandien yra griauti neigiamus stereotipus ir eiti vieninga Laisvės alėjos atgaivinimo kryptimi. Ši gatvė dar yra vadinama miesto „high street“ (pagrindinė gatvė) ir žmonės turėtų į ją grįžti, nes visame vakarų pasaulyje prekybos centrai negali konkuruoti su tokiomis gatvėmis. Norint pasiekti tokį rezultatą ir Kaune, reikia turėti optimizmo ir bendrai to siekti.

Diskusijos metu buvo pasiūlyta pardavinėti įvairius paketus(pvz. vakarienė kavinėje + taksi paslaugos) , kurie paskatintų aktyvesnį naktinį gyvenimą bei sujungtu skirtingų paslaugų sektorius. Taip pat turėtų būti išspręstos automobilių parkavimo problemos, vakarais taikomos nuolaidos bei galbūt mažinamos kainos. Vakaro metu buvo pabrėžta, kad verslininkai turėtų atsižvelgti į pagrindinius klientus: studentus, turistus bei pasiturinčius Kauno miesto gyventojus.Todėl padėvėtų drabužių parduotuvės, kurios yra okupavusios Laisvės alėją, turėtų išnykti. Taip pat tūrėtų būti taikoma mokesčių diferenciacija. Patalpų savininkai, kurie prižiūri savo nuosavybę ir tuo pačiu kelia Laisvės alėjos vertę, turėtų būti atleisti nuo kai kurių mokesčių. Nemažos viltys dedamos ir į „Žalgirio“ areną, nes ji pritrauks turistus, kurie dažniau pasirinks kultūrines miesto dalis nei didžiuosius prekybos centrus.

Nors Laisvės alėja ir yra didelis objektas, kurio Kauno miesto gyventojai nepajėgūs užpildyti dėl jos ilgio, tačiau tai unikali pėsčiųjų gatvė, kurioje būtina sukurti tradicijas, naktinį gyvenimą. Svarbu nustatyti tikslus ir skintis kelia link jų įgyvendinimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: