(c) fibaeurope.com/Castoria

Lietuvos rinktinė nebetęs žygo Europos vyrų krepšinio čempionate. Kaune vykstančiame finaliniame turnyro etape lietuviai 65:67 (20:18, 14:12, 18:19, 13:18) pralaimėjo makedonams ir prarado viltis kovoti dėl medalių.

Dabar lietuviams teks atsitiesti ir rytoj su slovėnais kovoti dėl kelialapio į Olimpinį kvalifikacinį turnyrą. Į jį pateks 3-6 vietas čempionate užėmusios komandos.

Darius Songaila taikliu metimu baudos aikštelėje atidarė lietuvių taškų sąskaitą, o dar po kelių metimų netrukus Lietuva jau pirmavo 9:4. Tuomet du tritaškius iš eilės pataikiusi Makedonijos rinktinė sušvelnino skirtumą iki minimumo.

Visgi Lietuva surengė savo spurtą, kurio metu keturis taškus pelnė Robertas Javtokas ir padidino pranašumą – 17:10. Kėlinio pabaigoje mūsiškių puolimas pradėjo strigti ir varžovams pavyko sušvelninti deficitą iki dviejų taškų.

Antrojo kėlinio pirmojoje pusėje apylygis žaidimas tęsėsi ir toliau, tačiau šeimininkams pavyko išlaikyti bent minimalią persvarą. Vėliau, po Kęstučio Kemzūros minutės pertraukėlės lietuviams pavyko staigiai spurtuoti 6:0. Makedonai į tai atsakė savo septyniais taškais be atsako.

Ilsėtis komandos išėjo lietuviams pirmaujant 34:30

Po ilgosios pertraukos abi ekipos ir toliau keitėsi taikliais metimais, bet Makedonijos rinktinei pavyko išlyginti ir persverti rezultatą. Lietuvos rinktinė netruko susigrąžinti pranašumą, bet daugiau atsiplėšti nepavyko.

Paskutinę minutę Simas Jasaitis padidino skirtumą iki penkių, bet ketvirtį Lietuva laimėjo 52:49.

Per lemiamas dešimt minučių ir toliau virė atkakli kova. Įpusėjus kėliniui, po Pero Antičiaus tritaškio, lietuviai buvo priekyje tik vienu tašku. Vis dėlto, po Dariaus Songailos ir Rimanto Kaukėno taškų rezultatas tapo jau 60:55.

Makedonai nepasimetė ir vėl priartėjo iki minimumo. Likus minutei Paulius Jankūną pataikė dvitaškį su pražanga ir Lietuva vėl pirmavo keturiais taškais, tačiau Bo McCalebbo vedami varžovai vėl buvo šalia.

Likus 12 sekundžių Vladio Ilievski pataikė iš toli ir makedonai išsiveržė į priekį. Simo Jasaičio metimas skriejo pro šalį ir Lietuva patyrė istorinį pralaimėjimą 65:67.

Rinktinės pralaimėjimą lėmė tragiškas pataikymas iš toli (2/15), klaidos (14) bei geras Bo McCalebbo žaidimas (23 tšk.).

Po rungtynių Lietuvos vyriausiasis treneris K.Kemzūra konstatavo, jog pabaigoje varžovai pataikė svarbius metimus. „Jie pataikė, mes – ne.“ – sakė strategas – „Mes suteikėme jiems šansą.“ Tarp problemų jis taip pat paminėjo kova dėl kamuolių pirmojoje rungtynių pusėje.

Kalbėdamas apie paskutinį S.Jasaičio metimą K.Kemzūra sakė, jog krepšininkas turėjo neblogą progą, tačiau ja pasinaudoti nepavyko.

Ketvirtadienį Lietuva 15:30 susitiks su Slovėnijos rinktine kovoje dėl kelialapio į kvalifikacinį Olimpiados turnyrą.

Lietuva: Robertas Javtokas 13, Darius Songaila 12, Mantas Kalnietis ir Simas Jasaitis po 9, Šarūnas Jasikevičius 7, Rimantas Kaukėnas 6, Paulius Jankūnas 4, Jonas Valančiūnas 3, Martynas Pocius 2.

Makedonija: Bo McCalebb‘as 23, Vojdan Stojanovski 15, Vlado Ilievski 12. 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: