Dž. G. Barysaitės nuotr. / prezidente.lt

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pareiškė, kad Lietuvai būtų prasminga statyti naują atominę elektrinę, tačiau dėl to reikia visų politinių partijų sutarimo ir dar kartą atsiklausti šalies žmonių.

Viešėdama Danijoje šalies vadovė teigė, kad artimiausią dešimtmetį Lietuva negalės užsitikrinti pakankamai alternatyvių energijos šaltinių.

“Yra prasmės turėti atominę elektrinę, bet šį sprendimą turi priimti visos politinės partijos, nes tai ilgalaikis tikslas. Statybos užtruks 10-15 metų, o tai reiškia, kad į tai bus įtrauktos trys ar keturios vyriausybės”, – žurnalistams sakė prezidentė.

“Žinoma, vėl reikės konsultuotis su žmonėmis, nes konsultacinis referendumas buvo neigiamas”, – sakė D.Grybauskaitė.

Socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė žada, kad sprendimas dėl Visagino atominės elektrinės projekto tęstinumo bus priimtas gegužės viduryje.

Per patariamąjį referendumą, vykusį kartu su Seimo rinkimais spalio 14 dieną, už naujos atominės elektrinės statybą balsavo 34,09 proc., prieš – 62,68 proc. rinkėjų. Aktyvumas buvo 52,58 proc.

Kadenciją baigusi centro dešiniųjų Vyriausybė planavo, kad statant 1350 megavatų Visagino atominę elektrinę dalyvautų Japonijos korporacija “Hitachi” ir trijų Baltijos šalių energetikos įmonės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: