(c) Organizatorių archyvo nuotr.
Akimirka iš 2008m. "Baltic Cup" turnyro

Ketvirtadienio naktį pajėgiausi Rytų kovos meno – Kendo – atstovai išvyksta į Baltijos šalių turnyrą “Balti Cup”.

Vienuoliktus metus iš eilės Lenkijos Kendo federacija organizuoja turnyrą, skitą japonų Kendo meistrui Kozo Andai, sustiprinusiam šio kovos meno pamatus kaimyninėje valstybėje.

Šiais metas ketinimą dalyvauti “Baltic Cup” turnyre pareiškė kovotojai iš Suomijos, Vokietijos, Lietuvos, Rusijos, Ukrainos ir Lenkijos. Apie 150 dalyvių kovos dėl turnyro nugalėtojo vardo.

Savo jėgų išbandyti į Lenkiją atvyksta stipriausi varžovai, turintys didelę kendo praktikos patirtį.

Lietuva šiame turnyre dalyvauja nuo 2006 metų. Geriausius rezultatus turnyre yra parodę mūsų kraštiečiai Mykolas Maciulevičius, Gija Amkoladzė. Abu kovotojai buvo pasiekę turnyro aštunfinalius, tačiau įveikti kitų varžovų tuomet nepavyko.

Šiais metais turnyre dalyvaus Gija Amkoladze, Markas Bogdanovas atstovajantys Vilniaus Kendo centrą, ir Petras Kazlauskas – Kyumeikan Kendo mokyklą.

“Kario instinkto vedini vykstame išbandyti save, pritaikyti žinias ir kartu atstovauti Lietuvą”, – kalbėjo Petras Kazlauskas.

“Po įtemptos vadybininko darbo dienos, sėdu į automobilį ir skubu į Kendo praktiką. Pusantros valandos užsiėmimų ir taip kiekvieną dieną. Namuose jau sako, kad netrukus iškeldins iš jų”, – juokiasi vaikinas. Anot jo, šis Kendo turnyras taps tikru išbandymu. “Nepaprastai sudėtinga yra išlaikyti formą tiek darbe, tiek kendo praktikoje, bet kas mūsų nenužudo tas padaro mus stipriais”, – kalbėdamas šypsosi Petras.

“Baltic Cup” turnyrai Lenkijoje pradėti rengti prieš vienuoliką metų. Pirmajame, kuris vyko 2000 metais, geriausiu kovotoju pripažintas japonas Hiroši Sasada.

Visą informaciją realiuoju laiku rasite http://www.facebook.com/pages/Tautybe-Kendo, bei interneto bloge: http://blog.kyumeikan.lt

Ričardas Žilaitis, Kyumeikan Kendo mokykla

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: