Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios atstovai krikščionybės rėmus kertančiu nusižengimu vadina Vokietijos evangelikų bažnyčios sprendimą tuokti tos pačios lyties atstovus, rašo “Kauno diena”.

“Manome, kad tai – nusižengimas. Šis Bažnyčios sprendimas išeina iš krikščionybės rėmų, nenorėtume su tuo turėti nieko bendra”, – sakė Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios generalinis superintendentas Tomas Šernas.

Jo teigimu, Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčia šiais metais priėmė kanoną apie santuoką bei skyrybas ir atsiribojo nuo tokių dalykų.

Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios generalinis superintendentas, buvęs Lietuvos muitinės pareigūnas, vienintelis likęs gyvas Medininkų tragedijos liudininkas T.Šernas, svarstydamas šiuo klausimu, pamąstė, kad esą gal ir gerai, jog sovietai buvo okupavę Lietuvą.

“Galbūt ir gerai, kad mus buvo sovietai okupavę ir nesivystėme kartu su Vakarų pasauliu teologiškai ir pan. Jiems sunku grįžti atgal, jie kitaip į tai žiūri. Matome, kad Vakarų pasaulio vystymesi, be gerų dalykų, yra ir labai blogų. Mes nenorime kartoti jų klaidų”, – teigė T.Šernas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: