(c) LFF archyvo nuotr.
Viena iš potencialių būsimo čempionato varžybų vietų - naujasis Alytaus stadionas.

Lietuvoje gali būti pirmą kartą surengtas Europos jaunimo futbolo čempionato finalinis etapas. Lietuvos futbolo federacija (LFF) pateikė paraišką dėl 2013 m. UEFA U-19 vaikinų futbolo pirmenybių ir pirmadienį Baltarusijos sostinėje Minske sužinos Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Vykdomojo komiteto verdiktą.

Į tradicinį UEFA kvietimą dėl U-19 ir U-17 čempionato finalinių etapų organizavimo šiemet atsiliepė beveik 30 šalių. Iš jų daugiausiai pageidavo surengti U-19 vaikinų pirmenybių finalinį etapą 2012/13 metų sezone – iš viso aštuonios futbolo asociacijos, tarp jų ir Lietuva.

„Po pateiktos medžiagos įvertinimo iš aštuonių atrinktos keturios šalys – Lietuva, Vengrija, Slovėnija ir Vokietija. Vėliau UEFA administracija pateikė savo išvadas UEFA Jaunimo ir mėgėjų futbolo komitetui, kuris šio mėnesio pradžioje rekomendavo UEFA Vykdomajam komitetui pirmenybes surengti Lietuvoje“, – aiškino LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Pirmadienį jis pats bus Minske, kur UEFA Vykdomasis komitetas oficialiai tvirtins būsimus 2012 ir 2013 vaikinų ir merginų čempionatų finalinių etapų šeimininkus.

LFF vadovo teigimu, pastaraisiais metais dažnai organizavus mažuosius atrankos turnyrus pribrendo ir laikas išbandyti jėgas rengiant aukštesnio rango čempionatą.

„Siekti Europos vyrų ar U-21 jaunimo čempionatų šeimininkų teisių nepajėgiame. Tačiau tie pastaraisiais metais atlikti infrastruktūros darbai, kuriems postūmį davė klubų licencijavimas, suteikia mums galimybę siekti surengti U-19 jaunimo čempionato finalinės varžybos. Tikimės, kad jos padėtų atkreipti valdžios dėmesį dėl tolimesnio infrastruktūros gerinimo ir būtų geras mūsų organizacinių sugebėjimų išbandymas“, – teigė L.Varanavičius.

Į pirminę Lietuvos paraišką dėl U-19 čempionato surengimo įtraukti stadionai tuose miestuose, kurie šiuo metu geriausiai atitinka UEFA reikalavimus – Kaune, Marijampolėje ir Alytuje. UEFA U-19 čempionate rungtyniauja aštuonios komandos – šeimininkų rinktinė ir septynios atranką įveikusios ekipos.

Lietuvos futbolo federacijos infomacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: