(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

„Lietuvos energija“ pasirašė sutartį su Kauno technologijos universitetu (KTU) dėl bendradarbiavimo rengiant elektros energetikos srities specialistus, mokslines konferencijas, seminarus, vykdant studentų praktikas ir mokslinius tyrimus.

„Tai abipusiai naudingas susitarimas, vertinant mokslo ir naujų technologijų svarbą elektros energetikai, – sakė Aloyzas Koryzna, „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius. – Universiteto mokslininkus kviesime dalyvauti sprendžiant aktualias energetikos ūkio problemas, sudarysime sąlygas studentams atlikti praktiką“. Pasak A. Koryznos, bendrovės tikslas – atsirinkti ir įdarbinti geriausius specialistus – KTU absolventus.

KTU Elektros ir valdymo inžinerijos dekanas prof. Jonas Daunoras džiaugėsi ne vienerius metus trunkančiais universiteto ir bendrovės ryšiais: „Jau beveik 15 metų „Lietuvos energija“ yra viena svarbiausių universitete atliekamų tyrimų užsakovių. Malonu, kad laikui bėgant, mūsų bendradarbiavimo horizontai platėja.“

Magistrantams ir bakalaurams planuojama sudaryti sąlygas pasirinkti baigiamųjų darbų temas, susijusias su bendrovės veikla, taip pat „Lietuvos energijos“ specialistus planuojama kviesti į universiteto baigiamųjų darbų gynimo ir studijų programų komisijas.

KTU planuoja teikti bendrovei konsultacijas sprendžiant technologines ekonomines problemas, bendradarbiauti rengiant „Lietuvos energijai“ reikalingus aukštos kvalifikacijos specialistus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: