(c) Lietuvos futbolo federacijos (LFF) archyvo nuotr.

Teisėjavo paplūdimio čempionato finale

FIFA kategorijos arbitrai skiriami teisėjauti tarptautinėms nacionalinių rinktinių, UEFA Čempionų lygos arba UEFA Europos lygos varžyboms. 30 metų kaunietis S.Slyva tapo trečiuoju tarptautinėse varžybose dirbsiančiu Lietuvos aikštės teisėju – tokią galimybę šiuo metu taip pat turi Gediminas Mažeika ir Nerijus Dunauskas.

“Įvertinimas netikėtas ir labai malonus. Dėkoju visiems, kurie padėjo man pasiekti šią kategoriją. Stengsiuosi sunkiu darbu atpirkti pasitikėjimą ir įrodyti, jog esu to vertas”, – teigė S.Slyva.

Nepaisant jauno amžiaus, S.Slyva jau spėjo užsirekomenduoti tarptautiniame lygmenyje. Prieš pereidamas į didįjį futbolą kaunietis turėjo FIFA paplūdimio futbolo arbitro kategoriją ir 2008 metais vadovavo pasaulio čempionato finalo rungtynėms.

Ilgų metų darbo rezultatas

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius sakė, jog dėl trečiosios FIFA kategorijos reikėjo ne vienerius metus įtikinėti tarptautinių futbolo organizacijų atstovus.

“Šį klausimą kelis metus iš eilės vis primindavau FIFA ir UEFA vadovams. Argumentuodavau, jog Lietuvos futbolo teisėjai žengė į priekį ir nusipelnė dar vienos tarptautinės kategorijos arbitro vietos.   Labai džiaugiuosi, kad pagaliau tai pavyko pasiekti”, – teigė L.Varanavičius.

Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) prezidentas Jonas Braga džiaugėsi, jog buvo atsižvelgta į beveik dešimtmečio darbą.

“Tai yra didelis Lietuvos arbitrų įvertinimas ir visų mūsų pasiekimas. Baltijos šalių teisėjų kuratorius, UEFA teisėjų komiteto narys anglas Davidas Elleray puikiai žino, ką nuveikėme pastarąjį dešimtmetį, kaip dirbame, kokie mūsų teisėjų sugebėjimai. Manau, jog prie to taip pat prisidėjo ir geras kitų arbitrų darbas tarptautinėje arenoje”, – svarstė LFTA vadovas.

Pasirinktas dėl perspektyvos

J.Braga teigė, jog LFTA pasirinko S.Slyvą trečiuoju Lietuvos atstovu tarp FIFA aikštės teisėjų atsižvelgus į kauniečio potencialą.

“Prieš FIFA kategorijos suteikimą G.Mažeikai buvo abejojančių dėl jo amžiaus. Tačiau matome, kad toks pasirinkimas buvo teisingas ir jau davė rezultatus. Sergejus taip pat dar jaunas, tačiau gerai moka anglų kalbą, yra žinomas futbolo teisėjų pasaulyje dėl savo darbo paplūdimio futbole, kuri pasiekė praktiškai viską. Linkiu jam tokį kelią nužengti ir didžiajame futbole”, – sakė LFTA prezidentas.

Iki šiol Lietuva galėjo tarptautinėms varžyboms deleguoti du FIFA kategorijos aikštės teisėjus ir penkis asistentus.  J.Bragos teigimu, trečias pagrindinio arbitro paskyrimas suteiks daugiau galimybių ir kitiems kolegoms, nes FIFA nurodymu jų kategorija privaloma vienam asistentui, o kitas gali turėti ir nacionalinę kategoriją.

Parengta pagal Lietuvos futbolo federacijos (LFF) informaciją

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: