Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Portalas eversus.lt rašo, jog kaimyninė šalis nurodo, kad ji siekė 3,9 mlrd. litų, o Lietuva fiksuoja dar didesnį skaičių – 5,96 mlrd. litų. Vis dėlto Lietuvos statistikos departamentas šių skaičių nelinkęs itin sureikšminti, nes Lietuvos užsienio prekyba auga su visais svarbiausiais partneriais.

“Baltarusijos ir mūsų pateikiama statistika visiškai vienoda būti negali. Nėra nei vienos valstybės, kad importo ir eksporto statistika sutaptų. Skaičių skirtumai susidaro dėl skaičiavimo metodikos arba valiutos kurso svyravimo”, – sakė Statistikos departamento Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė Birutė Stolytė.

Be to, pasak jos, viena šalis gali rodyti ir eksportą, ir reeksportą, o kita šalis pateiks šią statistiką tik pagal kilmės šalį.

Lietuvos Statistikos departamentas nurodo, kad pernai prekybos apyvarta su Baltarusija pasiekė beveik 6 mlrd. litų: 3,7 mlrd. litų teko eksportui, o 2,3 mlrd. litų – importui. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2012 metais dvišalės prekybos su Baltarusija apyvarta augo apie 8 proc. ir buvo didžiausia istorijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: