(c) V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė draugiškose rungtynėse Kaune minimaliu rezultatu 1:2 nusileido kaimynams iš Latvijos.

Po įvartį 36 ir 58 minutėmis pelnė latvių puolėjas iš Lubino „Zaglebie“ klubo Denisas Rakelis, o Lietuvos rinktinės gretose nuo 11 metrų žymos 76 minutę pasižymėjo Arvydas Novikovas.

Lietuvos U-21 rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius po rungtynių negailėjo kritikos auklėtiniams.

„Latvijos komanda šiandien mus tiesiog pranoko savo charakteriu, kovingumu ir nusipelnė laimėti. Mūsų komandos charakterio pasigedau. Pirmajame kėlinyje padarėme daug klaidų, nesisekė kontroliuoti kamuolį, neatidžiai gynėmės. Geriau žaidėme tik po pertraukos. Bet bendrai žaidimą vertinu labai blogai. Taip atstovauti savo šaliai nedera. Kodėl taip atsitiko, žaidėjų paklausiu komandos susirinkime“, – kalbėjo treneris.

Jis prisiminė, jog praėjusiame atrankos cikle jaunimo rinktinei įsibėgėti buvo sunku: „Praėjusio atrankos varžybose dalyvavusi komanda taip pat sužaidė prastokas rungtynes su Gruzija, tačiau vėliau atstovaudami klubams kėlė meistriškumą ir įsižaidė.“

V.Stankevičiaus teigimu, jis tikisi kitokio komandos nusiteikimo draugiškose rungtynėse Baltarusijoje. Į kaimyninę šalį nevyks tik traumą gavęs puolėjas Žilvinas Kymantas, o į nacionalinę rinktinę pretendavę Vytautas Andriuškevičius, Tadas Eliošius ir Arvydas Novikovas turėtų pasilikti su jaunimo ekipa.

Dvikova su Baltarusija vyks antradienį Pinske. Lietuvos U-21 rinktinė pradės atrankos ciklą birželio mėnesį namuose rungtynėmis su Slovėnijos ir Maltos ekipomis.

Rungtynių statistika:
Lietuva – Latvija U-21 1:2 (0:1)
Įvarčiai: 76 min. Arvydas Novikovas (iš 11m., Lietuva); 36 ir 58 min. Deniss Rakels (Latvija)

Lietuvos startinė sudėtis: Giedrius Kvedaras, Vytautas Andriuškevičius, Lukas Martišauskis, Paulius Drublionis, Jaunius Juozaitis, Jevgenij Moroz, Karolis Chvedukas, Artūras Žulpa, Arminas Vaskela, Tadas Eliošius, Arvydas Novikovas. Atsarginiai: Aivaras Bražinskas, Donatas Nakrošius, Marius Miškinis, Karolis Jarmalavičius, Audrius Brokas, Ernestas Veliulis, Edvinas Petkus.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: