Lietuvos krepšininkų laukia akistata su Rusijos rinktine

Pasiruošimą Europos čempionatui tęsianti Lietuvos rinktinė šiandien, rugpjūčio 09 d., išvyksta į pirmąją kelionę. Kęstučio Kemzūros auklėtiniai trečiadienį, rugpjūčio 10 d., Maskvoje sužais su Rusijos rinktine, o šeštadienį, rugpjūčio 13 d., Madride – su Ispanijos krepšininkais.

Laukiantys varžovai – bene rimčiausi per pasirengimo laikotarpį, bet prieš išvyką nė rinktinės strategas, nė vyriausias komandos krepšininkas pernelyg nesureikšmina artėjančių dvikovų.

„Pergalė malonu, bet reikia spręsti savas problemas. Nebūčiau prieš pralaimėti visas pasiruošimo rungtynes, jeigu komanda eitų į priekį. Svarbiausia judėti į priekį“, – įsitikinęs Šarūnas Jasikevičius.

35 metų įžaidėjas po trejų metų apsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius ir solidžiai prisidėjo prie pergalės prieš čekus (11 taškų, 8 rezultatyvūs perdavimai).

Daugiausiai pagyrų Šaras sulaukė dėl žaidimo du prieš du su Jonu Valančiūnu, kai kelis kartus juvelyriškai pakabino kamuolį virš krepšio, o Valančiūnui beliko tik įdėti iš viršaus.

Tačiau pats Jasikevičius nėra linkęs pernelyg džiaugtis dėl kelių epizodų.

„Galbūt Slovėnija ar kitos Europos čempionato komandos to nebūtų leidusios. Jonas publikai pridėliojo, bet čekai yra čekai, o Europos čempionate žais kitos komandos. Man, kaip pirmą dieną žaidusiam, gal ir gerai buvo tokie varžovai“, – kalbėjo Jasikevičius.

Anot Lietuvos rinktinės veterano, šeštadienį prieš čekus nacionalinė komanda žaidė netgi blogiau nei prieš tai vykusioje dvikovoje prieš slovėnus.

„Su visa pagarba čekams, bet jie nėra labai stiprūs, o su jais „tampėmės“. Kita vertus, tai logiška, nes tos komandos daugiau žaidusios“, – sakė Jasikevičius.

Per artėjančią kelionę Lietuvos rinktinės laukia kur kas sudėtingesni varžovai. Vieni – 2007 metų, kiti – 2009 metų Europos čempionai.

Rugpjūčio 9 d. Kaune vykusioje treniruotėje krepšininkai pasipraktikavo, kaip gintis prieš kai kuriuos rusų derinius, bet sako pernelyg tam dėmesio nekreipiantys, nes svarbiausia – tobulinti savo žaidimą.

„Kiekvienose draugiškose rungtynėse sprendžiame savo klausimus. Labai akcentuojame klaidų mažinimą, kad žaistume atsakingiau, mažiau klystume, – pasakojo Kemzūra. – Pergalė niekada nebus antraeilis dalykas, bet kol kas tai nėra gyvybės ar mirties klausimas.

Bet kuriuo atveju Europos čempionatą pradėsime su 0 pergalių ir 0 pralaimėjimų“.

Treneriui antrino ir Jasikevičius.

„Laukiame rungtynių, tačiau ne joms ruošiamės. Stebuklų neparodysime, bet svarbiausia eiti į priekį ne tik varžybų dieną, bet ir treniruočių dieną“, – įsitikinęs Lietuvos rinktinės įžaidėjas.

Jonas Miklovas
BasketNews.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: