Lietuvos krepšinio rinktinės varžovės antrame etape
(c) L.Kazakevičiaus/KaunoZinios.lt nuotr.
S. Jasaitis

Europos krepšinio čempionate iš 24 rinktinių kovą tęsia 12 stipriausių. Trečiadienį, rugsėjo 7 d., Vilniaus „Siemens“ arenoje prasideda antrojo etapo rungtynės.

Lietuvos krepšininkai šiandien išmėgins jėgas su Europos vicečempionais serbais. Tai bus E grupės dvikova.

Lietuviai Serbijos rinktinę įtikinamai įveikė rungtynėse dėl bronzos praėjusiame pasaulio čempionate Turkijoje. Serbijos ekipa šiame Europos čempionate žaidžia labai galingai. Serbai pirmajame etape patyrė vienintelę nesėkmę – jie per pratęsimą paskutinėmis mačo sekundėmis nusileido prancūzams.

Burtai Lietuvos rinktinei buvo labai nepalankūs, kadangi visos rinktinės E grupėje – labai stiprios. Visos jos yra rimtos pretendentės į pirmenybių apdovanojimus. Šiandien pirmosiose rungtynėse ispanai grumsis su vokiečiais, po to į aikštę įbėgs prancūzai ir turkai.

E grupėje pirmauja dvi įskaitines pergales turinti Prancūzija. Serbijos, Ispanijos, Turkijos ir Lietuvos sąskaitoje – po vieną auksinį tašką. Vokietija įskaitinių pergalių neturi. Lietuviai antrajame etape penktadienį kausis su prancūzais, o sekmadienį – su vokiečiais.

Ketvirtadienį, rugsėjo 8 d., žais F grupės komandos. Dauguma krepšinio specialistų įsitikinę, kad ši grupė gerokai silpnesnė už E.

Į antrąjį etapą sensacingai iškopė Suomijos ir Makedonijos rinktinės, kurios už borto paliko Kroatijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Juodkalnijos ekipas.

Rytoj žais Gruzija-Makedonija, Suomija-Rusija ir Slovėnija-Graikija. F grupėje 2 įskaitinės pergalės – rusų ir makedonų kraityje, po vieną – slovėnų ir graikų. Be laimėjimų antrąjį etapą pradeda suomiai ir gruzinai.

Į kitą etapą, ketvirtfinalį, iškops po keturias stipriausias kiekvienos grupės komandas. Norint patekti tarp 8 geriausių ekipų, lietuviams reikia laimėti bent dvejas rungtynes. Vienos pergalės gali ir neužtekti. Lietuvos rinktinė pasitrauktų iš čempionato, jei sukluptų visus tris kartus.

Viasat informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: