(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasaulio čempionato ketvirtfinalyje fantastišku stiliumi sutriuškino Argentiną 104:85 (28:18, 22:12, 35:23, 19:32) ir pateko į geriausių planetos komandų ketvertą.

Lietuvos krepšininkams per mačą su argentiniečiais pavyko sužaisti kaip iš natų. Robertas Javtokas ir Paulius Jankūnas padarė viską, kad varžovų lyderis Luisas Scola negalėtų atakuoti iš patogios padėties, o gynėjai nuo L. Scolos atkirto argentiniečių įžaidėją Pablo Prigioni. Nuo pirmųjų mačo akimirkų buvo „smaugiamas“ ir Carlosas Delfino. Visa tai Argentinos komandai neleido pajausti jos mėgiamo žaidimo ritmo, varžovai beveik visas 40 min. blaškėsi nežinodami, kaip įveikti lietuvių gynybą.

Puldami lietuviai labai sėkmingai darė tai, apie ką daug kartų buvo kalbėta prieš rungtynes — žaidė greitai. Prie greito puolimo prisidėjo taiklūs tolimi metimai ir labai greitai tapo aišku, kad Argentiną nuo pralaimėjimo gali išgelbėti tik stebuklas. Lietuviai pataikė visus 8 pirmuosius mestus tritaškius. Vėliau mūsiškių rezultatas buvo 11 taiklių tolimų metimų iš 15 bandymų. Lietuvos rinktinės pranašumas augo kaip ant mielių, po 3 kėlinių jis siekė net 32 taškus. Argentinos komanda stengėsi nenuleisti rankų, tačiau jai pavyko tik sumažinti atsilikimą iki truputį padoresnio.

Lietuvai taškus pelnė: Simas Jasaitis 19 (4/7 tritaškių), Linas Kleiza 17 (9 atk. kam.), Tomas Delininkaitis 16 (6/8 baudų), Martynas Pocius 16, Paulius Jankūnas 12 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Mantas Kalnietis 12, Jonas Mačiulis 12.

Argentinai taškus pelnė: Carlosas Delfino 25 (1/6 tritaškių), Luisas Scola 13 (5/16 dvitaškių), Hernanas Jasenas 11 (1/4 tritaškių), Pablo Prigioni 7 (6 rez. perd.), Leonardo Gutierrezas 7 (1/5 tritaškių).

Šeštadienį 19 val. Lietuvos rinktinė žais pusfinalyje su Jungtinių Amerikos Valstijų rinktine, kuri ketvirtfinalyje taškų skirtumu palaužė rusus. Visą čempionato tvarkaraštį rasite čia.

Parengta remiantis Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: