Lietuvos salės futbolo rinktinė Latvijoje sieks iškovoti Baltijos taurę

Lietuvos salės futbolo nacionalinė rinktinė antradienį Latvijoje rungtynėmis su Estijos rinktine pradės 2010 metų Baltijos taurės turnyro kovas. Varžybos vyks gruodžio 13-15 dienomis Latvijos sostinėje Rygoje bei Uogrės mieste.

Naujas veidas ir trys netektys

Po daugiau nei pusmečio pertraukos vėl susirenkančios Lietuvos komandos pagrindas bus panašus, kaip ir kovo pabaigoje draugiškose rungtynėse Lenkijoje. Komandos pagrindą sudarys salės futbolo A lygos lyderiams – Kauno „Nautarai“ ir Kazlų Rūdos „SC-STIHL“ – atstovaujantys futbolininkai bei Vilniaus ekipų žaidėjai.
Rinktinėje bus ir vienas naujas veidas – po pusantrų metų pertraukos pakviestas Vladimiras Zadneprovskis iš I lygoje žaidžiančio Vilniaus „Geležinio Vilko“. Tiesa, šį kartą dėl įvairių priežaščių salės futbolo rinktinė versis be trijų senbuvių – Arsenijaus Buinickio, Nerijaus Mačiulio ir Virmanto Lemežio.
„Vladimirą jau seniau norėjome matyti rinktinėje, tačiau jis tik dabar grįžo iš užsienio. kurį jau seniau norėjome matyti rinktinėje. A.Buinickis negalės padėti rinktinei dėl darbo, N.Mačiulis paprašė pailsėti po įtempto sezono didžiajame futbole su Tauragės „Tauro“ komanda, o V.Lemežis šiuo metu po patirtos traumos atlieka reabilitaciją. Būtent šie žaidėjai yra didžiausios netektys“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Daivydas Kalpokas.

Pagrindinė kova – su latviais

Trenerio teigimu, Lietuvos komandos tikslai Latvijos sostinėje bus išbandyti jaunesnius žaidėjus – tokius kaip 20-mečiai Jaunius Juozaitis bei Jurijus Jeremejevas – ir kovoti dėl pirmosios vietos.

„Šiuo metu bandome atjauninti komandą ir šis turnyras bus puiki proga pasireikšti jaunesniems rinktinės nariams. Mano nuomone, Baltijos taurės nugalėtojas spręsis trečiadienį – mūsų ir Latvijos rinktinių susitikime. Svarbiausia bus varžovams nenusileisti fiziškai. Pernai būtent dėl šio žaidimo komponento ir pralaimėjome savo kaimynams“, – teigė Lietuvos salės futbolo rinktinės strategas.

Salės futbolo Baltijos taurės turnyrą šiandien, gruodžio 13 dieną, Uogrės mieste pradeda Latvijos ir Estijos rinktinės. Šiai dvikovai teisėjaus arbitrai iš Lietuvos – Audrius Kancleris ir Romualdas Cviklinskis. Gruodžio 14 d. žais Lietuva ir Estija, o gruodžio 15 d. turnyrą pabaigs šeimininkų ir mūsiškių dvikova.
2010 m. salės futbolo Baltijos taurės tvarkaraštis:

Gruodžio 13 d.
18:30 Latvija – Estija (Uogrės sporto centro halė)
Gruodžio 14 d.
18:30 Estija – Lietuva (Rygos olimpinis sporto centras)
Gruodžio 15 d.
17:30 Lietuva – Latvija (Rygos olimpinis sporto centras)

Lietuvos salės futbolo rinktinės sudėtis 2010 m. Baltijos taurei:
(Vardas, pavardė, gimimo metai, klubas)
1. Egidijus Liubauskas (1967 m. – Kazlų Rūdos „SC-STIHL“)
2. Vitalij Baj (1975 m. – Vilniaus „Bekentas“)
3. Arūnas Šteinas (1981 m. – Kauno „Nautara“)
4. Tomas Nemanis (1975 m. – Kauno „Nautara“)
5. Marius Bezykornovas (1976 m. – Kauno „Nautara“)
6. Valentin Baranovskij (1986 m. – Vilniaus „Bekentas“)
7. Vladimir Zadneprovskij (1985 m. – Vilniaus „Geležinis vilkas“)
8. Audrius Juozaitis (1986 m. – Kazlų Rūdos „SC-STIHL“)
9. Jaunius Juozaitis (1990 m. – Kazlų Rūdos „SC-STIHL“)
10. Jurij Jeremejev (1990 m.- Klaipėdos „Nautica“)
11. Justas Gulbinas (1985 m. – Vilniaus „Penalty.lt“)
12. Darius Urbelionis (1978 m. – Kauno „Nautara“).

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: