(c) Zoologijos sodo archyvo nuotr.

Į Lietuvos zoologijos sodą penktadienį atkeliavo naujieji sodo globotiniai – 5 pilkarusvės kengūros (2 patelės ir 3 patinėliai). Gyvūnus padovanojo Helsinkio zoologijos sodas.

Jau daugiau nei dešimtmetį Lietuvos zoologijos sode šių egzotiškų gyvūnų nebuvo galima išvysti, paskutinės kengūros iš Kauno buvo išvežtos prieš 13 metų, jos perkeltos į Jerevano zoologijos sodą Armėnijoje.

Pasak Lietuvos zoologijos sodo atstovės Rasos Jautakienės, kengūros iš pradžių buvo laikomos uždarose patalpose, kad jos greičiau aklimatizuotųsi prie naujos vietos. Tačiau jau šiandien Zoologijos sodo lankytojai gali aplankyti naujuosiuos sodo gyventojus.

Kengūros yra ta gyvūnų rūšis, kurią žino ir pažįsta visi zoologijos sodo lankytojai. Tai labai specifinis tolimosios Australijos gyvūnijos atstovas, priklausantis sterblinių žinduolių šeimai. Šeimoje suskaičiuojama apie 57 rūšis kengūrų, kurios tarpusavyje skiriasi dydžiu ir gyvenimo būdu. Visos kengūrų rūšys yra augalėdės.
Ši rūšis priskiriama didžiųjų kengūrų genčiai. Šių kengūrų kūno ilgis yra apie 90 cm, o uodegos ilgis 70 – 75 cm. Sveria nuo 14 iki 19 kg, patinai sunkesni už pateles.

Tai yra naktiniai gyvūnai ir retai maitinasi dienos metu. Kaip ir visos kengūros jos yra augalėdės. Laisvėje jos gyvena Rytinėje Australijos dalyje, taip pat Tasmanijos saloje. Žemyne gyvenančių kengūrų veisimosi sezoniškumas yra išnykęs, o Tasmanijos saloje jauniklius veda vasario – kovo mėnesiais. Patelė visada atsiveda tik vieną jauniklį, kuris gimsta po 30 dienų nėštumo, po to dar devynis mėnesius praleidžia mamos sterblėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: