(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Balandžio mėnesį į vieną viešąją įstaigą Miesto tarybos sprendimu buvo nuspręsta sujungti Kauno 2-ąją klinikinę ligoninę ir Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinę ligoninę. Ketvirtadienį Kauno miesto tarybos posėdžio metu naujam juridiniam asmeniui bus siūloma suteikti Šv. Luko – gydytojų globėjo – vardą.

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija sujungtai įstaigai siūlys suteikti Šv. Luko pavadinimą, kadangi Tarybos sprendime nurodytas Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninės pavadinimas negali būti naudojamas pagal LR Raudonojo Kryžiaus, Raudonojo Pusmėnulio ir Raudonojo Kristalo emblemos ir pavadinimo įstatymą.

Savivaldybė išsiuntė paklausimą Kauno arkivyskupijos kurijai, norėdama sužinoti jos nuomonę dėl siūlomo ligoninės pavadinimo.

Kaune tarpukariu veikė Šv. Luko ligoninė. Ją Žaliakalnyje, šalia VII forto, 1925 metais buvo pastačiusi Labdaringa krikščioniškos meilės draugija. Ši ligoninė buvo pirmoji Lietuvoje katalikiška, t.y. priklausanti katalikų organizacijai, ligoninė.

Svarbiausias evangelisto Luko gyvenimo liudijimas – mūsų laikus pasiekusi Evangelija ir jo plunksnai priskiriama Naujojo Testamento knyga – Apaštalų darbai.

Istorikų teigimu, Lukas buvo iš pagonybės atsivertęs krikščionis, apaštalo Pauliaus bendražygis. Luko profesija buvo gydytojas, o šv. Paulius vadina jį “mylimuoju gydytoju”. Jo medicininis išsilavinimas juntamas iš pasirinktos medicininės kalbos, tikslių terminų vartojimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: