(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Žalgiriečiai po atkaklios kovos finale Vilniuje nusileido šeimininkams Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams – 65:77.

Susitikimą dvitaškiu pradėjo šeimininkai, tačiau Tadas Klimavičius, pasinaudojęs Manto Kalniečio puikiu perdavimu, pelnė du taškus su pražanga, persverdamas rezultatą (3:2). Po Dainiaus Šalengos gražaus dėjimo „Žalgiris“ pirmavo 5:4, o pasižymėjus M.Kalniečiui bei T.Klimavičiui žalgiriečiai turėjo keturių taškų pranašumą (10:6). Martynas Gecevičius prabėgus minutei atstatė pusiausvyrą (10:10), tačiau mikrodvikovoje varžovą įveikęs Mirza Begičius netruko persvarą vėl sugražinti svečiams iš Kauno (12:10). Ir toliau brandesnį krepšinį demonstravo „Žalgiris“ – dėjimu „Lietuvos ryto“ krepšį sudrebinus T.Klimavičiui švieslentėje degė skaičiai 16:12, o po kapitono D.Šalengos bei T.Klimavičiaus baudų skirtumas dar išaugo (20:14). Ketvirtį tiksliu tolimu metimu užbaigė Martynas Pocius – 23:19.

Baltijos taurės laimėtojai apsukų nemažino ir startavus antrajam ketvirčiui. Ypatingai aktyvus išliko T.Klimavičius, po kurio metimo svečiai įgijo šešių taškų pranašumą (25:19). Tiesa, baltos vėliavos „Lietuvos rytas“ kelti nesiruošė bei kiek priartėjo (23:25), tačiau tuojau pat labai aukšta trajektorija mestas M.Pociaus kamuolys perskrodė šeimininkų tinklelį (27:23). Deja, per trumpą atkarpą „Lietuvos rytas“ įmetė kelis tolimus metimus, surengė nedidelį spurtą bei po ilgesnės pertraukos išsiveržė į priekį (40:30). Iniciatyvos žalgiriečių gretose sunkią akimirką ėmėsi Marcusas Brownas, realizavęs tris baudas iš keturių (33:42) bei M.Pocius, pelnęs du taškus su pražanga (36:42). Tuo visos vilniečių bėdos nesibaigė – M.Kalnietis pataikė vieną baudą, o skirtumas dar labiau aptirpo (37:42). Deja, nuo paskutinės šeimininkų atakos „Žalgiriui“ apsiginti nepavyko ir po pirmosios susitikimo dalies nedidelį pranašumą turėjo „Lietuvos rytas“ – 45:37.

Po ilgosios pertraukos aikštelėje ir toliau vyko atkakli kova. Gavęs juvelyrinį perdavimą atsilikimą sumažino T.Watsonas (39:45), tačiau vilniečiai tiksliai išnaudojo savo progas bei išlaikė nedidelį pranašumą. Vienu metu šeimininkai buvo nutolę iki 53:40, tačiau po dvejų T.Klimavičiaus taškų su pražanga bei sėkmingo T.Watsono epizodo po varžovų krepšiu, turėtas „Lietuvos ryto“ pranašumas akivaizdžiai aptirpo (46:53). Ir toliau kauniečiai žaidė lyg ant sparnų ir po efektingo D.Šalengos dėjimo komandas skyrė jau tik penki taškai (48:53). Trečiasis ketvirtis taip ir baigėsi – 53:48.

Labai nesėkmingai svečiams iš Kauno susiklostė lemiama rungtynių atkarpa. Per pirmas penkias ketvirtojo kėlinio minutes žalgiriečiai savo taškų kraičio padidinti taip ir nesugebėjo, o „Lietuvos rytas“ tuo pasinaudojęs įtvirtino pranašumą (61:48). Po D.Šalengos tikslaus šūvio iš vidutinio nuotolio bei tikslaus tolimo M.Browno metimo skirtumas kiek sumažėjo (53:64), nepaisant to, ir toliau sėkmingiau rungtyniavo vilniečiai, prasidėjus pagrindinei kėlinio minutei pirmavę rezultatu 70:57. Kad ir kokia sunki situacija bebūtų, kauniečiai rankų nenuleido ir M.Pociaus bei M.Browno tritaškiai „Lietuvos ryto“ pranašumą akivaizdžiai sumažino. Deja, pakovoti dėl pergalės „Žalgiriui“ neužteko nei laiko, nei jėgų. Aidint finalinei sirenai džiaugėsi varžovai – 77:65.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: