(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Vasario 26 d., penktadienį, 13 val. Kauno technologijos universiteto auloje (A. Mickevičiaus g. 37, Kaunas) įvyks pirmasis ir išskirtinis KTU Karjeros centro kasmet rengiamo seminarų ciklo „Karjeros lyderiai“ susitikimas. Jo svečias – vienas įtakingiausių pasaulio asmenų telekomunikacijų srityje Ilja Laurs. Seminare tema „Ar kiekvienas gali turėti nuosavą verslą?“ buvęs KTU absolventas dalysis sėkmingos karjeros patirtimi, studentus supažindins su nuosavo verslo kūrimo etapais ir tendencijomis, atskleis jo privalumus ir trūkumus.

Didžiausio pasaulyje mobiliųjų programų ir žaidimų portalo „GetJar“ įkūrėjas bei vadovas Ilja Laurs yra pirmasis lietuvis, kurį 2009 m. telekomunikacijų naujienų ir tyrimų lyderis „Informa Telecoms & Media“ pripažino vienu iš 40-ies didžiausią įtaką pasaulio telekomunikacijų industrijai darančių asmenų. „GetJar“ vadovas atsidūrė šalia tokių garsių technologinių kompanijų kaip „Apple“, „Nokia“, „Blackberry“, „Google“, „Microsoft“, „Samsung“, „China Mobile“, „Facebook“ ir kt. atstovų.

Prieš penkerius metus sukurtas projektas „GetJar“ šiuo metu yra didžiausias nemokamų mobiliųjų žaidimų ir programų portalas pasaulyje. Įmonės apyvarta matuojama aštuonženkliais skaičiais; yra laimėjusi pasaulinių apdovanojimų. 2009 metais bendrovė pirmoji iš lietuviškų kompanijų įkūrė padalinį Silicio slėnyje – JAV Kalifornijos valstijoje esančiame pasauliniame inovacijų ir informacinių technologijų „lopšyje“.

Kaip pripažintas savo srities idėjinis lyderis I. Laurs yra kviečiamas dalyvauti visose didžiosiose telekomunikacijų konferencijose. Jį cituoja tokie prestižiniai žiniasklaidos šaltiniai, kaip BBC, „Sorbes“, „The New York Times“, „USA Today“ ir kiti. 2010 metų vasarį I. Laurs pateko ant Amerikoje pirmaujančio verslumo žurnalo „Enterpreneur“ viršelio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: