© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusija paskelbė nepageidaujamais asmenimis kelis Lenkijos diplomatus, nurodžiusi, kad jų veikla “nesuderinama su jų statusu”, taip pat reaguodama į Varšuvos įvykdytą Rusijos diplomatų išsiuntimą, pirmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija Maskvoje.

“Labai gaila, tačiau Lenkijos pareigūnai iš tikrųjų atliko tokį nedraugišką ir niekuo nepagrįstą žingsnį. Dėl to Rusijos pusė ėmėsi adekvačių priemonių, o keli lenkų diplomatai jau paliko mūsų šalies teritoriją dėl veiklos, nesuderinamos su jų statusu”, – sakoma ministerijos pranešime, kuriame vartojama diplomatine kalba dažniausiai nusakomas šnipinėjimas, nors daugiau detalių ten nepateikiama.

Į Briuselį atvykęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Grzegorzas Schetyna (Gžegožas Schetyna) pareiškė, kad Varšuva laiko Maskvos veiksmus “simetrišku atsaku”.

“Mums ši byla yra baigta”, – jo žodžius citavo naujienų agentūra PAP.

Šis diplomatinis ginčas kilo tuo metu, kai Rusija apkaltino šnipinėjimu kelis kaimyninių NATO šalių piliečius, didėjant įtampai ir Maskvos tarptautinei izoliacijai dėl jos veiksmų Ukrainos atžvilgiu.

Rusijos televizija sekmadienį paskelbė, kad buvęs Latvijos parlamento narys Aleksejus Cholostovas buvo išsiųstas iš šalies dėl šnipinėjimo.

Rusija taip pat yra apkaltinus šnipinėjimu vieną Estijos policijos pareigūną ir nuo rugsėjo laiko jį arešte, nors Vakarų šalių lyderiai ragino nedelsiant jį paleisti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: