Tradicinė dieninė vaikų vasaros sveikatingumo stovyklėlė
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Visą šių metų birželio mėnesį Kauno rajono Noreikiškių lopšelyje-darželyje vyksta tradicinė dieninė vaikų vasaros sveikatingumo stovyklėlė „Saulutė“. Joje aktyviai dalyvauja visa „Ąžuolėlio“ darželio bendruomenė. Vasaros stovyklėlė skiriasi tuo, kad kiekviena savaitė turi savo pavadinimą, pvz.: Smėlio ir vandens savaitė, Sveikuolių savaitė, Turistų savaitė, Žolynų ir gėlių savaitė.

Stovyklėlės tikslai – ugdyti vaikų sveikos gyvensenos įgūdžius, pažintinį aktyvumą, skatinti imtis įvairios veiklos gamtoje. Patyrę energingi pedagogai geba sėkmingai derinti vaikų poilsį, fizinį aktyvumą ir kūrybinį mąstymą. Vasarą stovyklėlė prasidėjo labai gražia švente – Tarptautine vaikų gynimo diena. Šventės metu vaikai šoko, dainavo, vyko muilo burbulų pūtimo varžybos, vaikai tapė piešinius ant pastato sienų „Lik sveikas, senasis darželi!”. Vaikai skaniai valgė virėjų išvirtą tikrą kareivišką košę.

Stovyklėlės rytas prasideda nuo kasdieninės bendros muzikinės mankštos lauke, kurioje dalyvauja vaikai, tėvai ir pedagogai. Ypač mažuosius stovyklautojus džiugina itin šilti vasariški orai, todėl kasdien jie gali maudytis lauko baseine.

Per Smėlio ir vandens savaitę vaikai galėjo tyrinėti vandens savybes, jo panaudojimo galimybes, eksperimentavo su smėliu, panaudojant įvairias ne tik gamtines medžiagas. Vaikučiai kartu su tėvais dalyvavo smėlio pilių statymo konkurse, vyko vandens balionų mūšis, smėlio košių maišymas ir kt.

Antrosios stovyklėlės savaitės (Sveikuolių) tikslas – vaikų fizinis ugdymas gamtoje ir jų grūdinimas oru ir vandeniu. Taip pat daug dėmesio buvo skiriama vaikų sveikos ir taisyklingos mitybos įpročiams ugdyti. Darželio teritorijoje vyko daug linksmų estafečių, rungčių, dviratukų ir paspirtukų lenktynės, sveiko maisto gaminimas ir jo degustacija gryname ore.

Per trečią, Turistų, stovyklėlės savaitę siekiama ugdyti meilę gimtojo krašto gamtai, formuojant vaikų kultūringo elgesio gamtoje nuostatas. Šiomis dienomis darželio teritorijoje įsikūręs palapinių miestelis, kuriame vaikai dalyvauja orientacinio pobūdžio rungtyse, stovyklauja, rengia išvykas po apylinkes, mokosi saugiai gaminti maistą lauko kepsninėse.

Paskutinė stovyklėlės savaitė pavadinta „Žolynų ir gėlių“. Jos tikslas plėsti vaikų žinias apie vaistingus augalus, padėtį vaikams pajusti augalų grožį. Numatoma veikla: vainikėlių pynimas, puokščių komponavimas, herbariumo rinkimas, ilgiausios nupintos juostos rinkimas, vainikų plukdymas. Mūsų vasaros stovyklėlę uždarys didelė ir linksma Joninių šventė.

Tikimės, kad ši stovyklėlė vaikams suteiks ne tik gerų emocijų, bet ir išmokys aktyviai ilsėtis gamtoje, padės pajusti gamtos grožį, padės tobulėti jiems fiziškai ir dvasiškai.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: