Verslininkų skundams, kad rinkoje trūksta natūralių maisto dažų, o esami arba per brangūs, arba kad jų gamybos būdas nėra patrauklus, ateina galas, nes natūralius maistinius dažus gaminanti bendrovė “Mėlynė” sukūrė technologiją, dažus leidžiančią išskirti iš uogų ir vaisių – maisto gamintojai dažus jau bandė.
“Mėlynė” per pusmetį sukūrė technologiją, leidžiančią raudonos ir mėlynos spalvos maistinius dažus pagaminti iš mėlynių, juodųjų serbentų, aronijų uogų išskiriant antocianiną, o bendrovės vadovas Nerijus Lamanauskas sako, kad toliau ieškoma būdų, kaip natūralių dažiklių pagaminti išskiriant veikliuosius junginius iš lapų, daržovių, antradienį informuoja “Verslo žinios”.
Kol kas, anot jo, dažų gamyba nepradėta – pirmosios dažiklių partijos iš “Mėlynės” iškeliauti turėtų maždaug per mėnesį.