(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugpjūčio 31 dieną Savivaldybėje vyko tradicinė, jau trečioji pirmokų iš daugiavaikių šeimų palydėjimo į pirmąją klasę šventė.

Meras Andrius Kupčinskas pasveikino į šventę susirinkusius pirmokus ir įteikė jiems dovanėles.
„Sveikinu čia susirinkusius pirmokėlius, jų tėvelius, senelius. Džiugu, kad Kaune yra apie 300 gausių šeimų, kurios augina mažuosius Kauno piliečius. Žinau, ką reiškia išleisti vaiką į mokyklą. Mano sūnus jau lanko mokyklą, tuoj į pirmą klasę palydėsiu ir dukrą.

Kaune šiais metais į pirmas klases ateis apie 2800 pirmokų. Tai jauna karta, kuri kurs mūsų miesto ateitį. Sveikinu Rugsėjo pirmosios proga. Žinau, kad ryšys tarp pirmosios mokytojos ir mokyklos pirmomis dienomis gal bus ir sudėtingas, tačiau nebijokite. Mokykla ir mokytojos jūsų laukia. Linkiu sėkmės, širdies šilumos, gerų draugų”, – sakė meras Andrius Kupčinskas.

Į šventę buvo pakviesta ir dovanėlės paruoštos 191 pirmokui. Ne visi atvyko…
Salėje buvo net 100 pirmokėlių ir tiek pat arba dar daugiau tėvelių ir mamyčių, salėje pritrūko vietų, todėl šventės vedėjas Vilius Kaminskas pakvietė atsisėsti į mero ir jo pavaduotojų kėdes. Norinčių buvo labai daug. Vedėjas palinkėjo, kad drąsūs vaikai būtų lyderiai savo klasėje, mokykloje, o vėliau ir Kaune.

Šiais metais meras A. Kupčinskas pirmokėliams įteikė knygeles: berniukams Saliamono Paltanavičiaus „Aš lietuvis”, o mergaitėms Jurgos Čekatauskaitės ir Ievos Babilaitės „Uršulė eis į mokyklą”. Kiekvienoje knygelėje mero laiškas ir linkėjimai pirmokėliui.

Būsimuosius pirmokus ir jų tėvelius lyriškai eilėmis ir nuoširdžiais žodžiais sveikino miesto Tarybos narė, Socialinių, sveikatos, ir šeimos reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė. Ji perdavė linkėjimų nuo sergančios Švietimo, sporto ir ekologijos komiteto pirmininkės Nijolės Rudgalvienės.
„Greitai sukasi istorijos ratas. Pavasarį išlydėjome abiturientus, o dabar rugsėjis skelbia mokslo metų pradžią – į mokyklą palydime pirmokėlius. Sveikinu visus, linkiu didelės sėkmės. Noriu ir linkiu, kad tikėjimas, meilė, viltis būtų nuolatinis jūsų gyvenimo palydovas”, – sakė L.Kudarienė.

Į šventę susirinkusiems vaikams ir tėveliams koncertavo A.Kačanausko muzikos mokyklos moksleiviai Lina Jurevičiūtė, Eglė Gerasimovaitė ir Martynas Beinaris.

Tėvelių vardu kalbėjo Rasa Visockienė.
„Esu 4 vaikų mama. Šiais metais į pirmą klasę išleidžiu jauniausią dukrą. Kiekvieną kartą Rugsėjo pirmąją jaučiu keistą ir gražų jaudulį, nes Rugsėjo pirmoji visiems yra ypatinga diena. Linkiu visiems žingeidumo ir svajonių išsipildymo, o miesto vadovams dėkoju už gražią šventę”, – sakė R. Visockienė.

Mokytojų vardu kalbėjo „Ryto” mokyklos mokytoja Dalia Sutkaitienė. Ji padėkojo tėveliams už auginamus vaikus. Išreiškė viltį, kad bus sėkmingas bendras darbas mokant ir ugdant mažuosius.

Renginio vedėjas kreipėsi į pirmokėlius, sėdinčius mero ir jo pavaduotojų kėdėse, klausė, ar patinka šios kėdės. Išgirdęs atsakymą „taip”, paaiškino, kad, norint sėdėti šioje kėdėje, reikia gerai mokytis, būti lyderiu, o paskui labai daug ir atsakingai dirbti. Susirinkusiems jis priminė kai kuriuos mero darbus ir sritis už kurias jis atsakingas.

Šventės pabaigoje, paklausus, ar pirmokėliai nori nusifotografuoti su miesto meru, pasigirdo garsus “taip”.

Danutė MARCINKEVIČIENĖ
Tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: