(c) LFF archyvo nuotr.

Trijų amžiaus grupių Lietuvos merginų futbolo rinktinės šeštadienį išvyko į Danijos sostinę Kopenhagą, kur dalyvaus tradiciniame tarptautiniame jaunimo futbolo turnyre „Tivoli Cup“.

Anot Lietuvos moterų futbolo asociacijos (LMFA) generalinio sekretoriaus Vytauto Tutlio, mūsų šalies atstovės šiose varžybose dalyvauja jau 15 metų. „Vykstame kiekvienais metais, nes ten sudarytos geros sąlygos, puikios aikštės, su varžybų organizatoriais palaikome draugiškus ryšius. Varžybų metu galime išbandyti jėgas su įvairių šalių futbolo atstovėmis – nuo Skandinavijos šalių iki komandų iš kitų žemynų. Tikimės, kad ir šiemet bus daug įvairių ekipų“, – teigė V.Tutlys.

Turnyre dalyvaus Lietuvos U-19 (1992 m. gimimo ir jaunesnės), U-17 (1994 m. gimimo ir jaunesnės) ir naujai ruošiama U-15 (1996 m. gimimo ir jaunesnės) rinktinės. Jos varžyboms ruošėsi treniruočių stovykloje Ukmergėje, o atrinktos futbolininkės išvyko į Daniją. „Norime atsirinkti perspektyviausias žaidėjas iš tų kurias turime atitinkamose amžiaus grupėse. Tai geriausia daryti varžybų metu“, – sakė LMFA vadovas.

U-19 rinktinės treneris Edmundas Liaudanskas prieš išvyką skundėsi, kad komandą po Baltijos taurės turnyro Estijoje praretino traumos: „Trūksta keturių pozicijų žaidėjų, keitimų beveik neturime. Susižeidimų patyrėme Baltijos taurės turnyre Estijioje, kur varžovės rungtyniavo ne visai draugiškai. Rungtyniausime su komandomis iš Brazilijos, Danijos ir Švedijos. Šiose šalyse moterų futbolo lygis aukštas. Sieksime įgyti žaidybinės praktikos.“

U-17 rinktinės treneris Robertas Klimavičius buvo patenkintas kelias dienas vykusia treniruočių stovykla. „Viskas ėjosi sklandžiai, traumų žaidėjos nepatyrė. Dvi futbolininkes paskolinome U-19 rinktinei. Sieksime susižaisti ir pasižiūrėti naujų žaidėjų. Stengsimės pakovoti ir dėl prizinės vietos“, – kalbėjo treneris.

Naujai ruošiamos U-15 rinktinės trenerė Egle Medvedienė prieš išvyką iš 30 futbolininkių atsirinko 18. „Įspūdis geras, nes šios amžiaus grupės futbolininkės treniruojasi dažniau ir jau turi žaidybinių įgūdžių. Tikiuosi, kad po metų kitų šios merginos sudarys U-17 rinktinę. Turnyre Danijoje žaisime su šeimininkių ir Švedijos komandomis. Norėtųsi patekti į prizininkių trejetą.“

Daugiau nei 2 tūkstančius žaidėjų iš 15-20 šalių sutraukiančiame „Tivoli Cup“ kiekvienais metais varžosi vaikinai ir merginos nuo 10 iki 19 metų. Liepos 12-16 dienomis vyksiančios varžybos bus jau 20-osios.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: