(c) Lietuvos futbolo federacijos archyvo nuotr.

Atrankos 2 grupėje šeštadienį lietuvės 0:4 nusileido favoritei Belgijos komandai, o pirmadienį susitiko su trenerio iš Anglijos vadovaujama Estijos ekipa potencialioje dvikovoje dėl antrosios vietos.

Rungtynių lemiamas epizodas užfiksuotas sužaidus apie pusvalandį – varžovės baudos aikštelėje neleistinai sužaidė prieš Inesą Stasiulytę ir arbitrės iš Portugalijos skirtą 11 metrų baudinį realizavo Tatjana Veržbickaja. Palankų rezultatą 1:0 lietuvės išsaugojo iki rungtynių pabaigos.

„Šios rungtynės buvo sunkios emociškai – tai buvo lemiamas mūšis dėl patekimo į kitą etapą, be to žaidėme prieš principines varžoves. Po rungtynių su belgėmis komanda buvo dar neatsigavusi fiziškai, tačiau rado savyje jėgų ir iškovojo pergalę. Sužaidėme taip, kaip galėjome. Belieka laukti gerų naujienų iš paskutinių rungtynių“, – po dvikovos kalbėjo U-19 rinktinės treneris Edmundas Liaudanskas.

Į kitą atrankos etapą patenka po dvi geriausias grupių ekipas.
Lietuvos komandai užimti tokią poziciją gali sutrukdyti nebent Estijos merginų rinktinės pergalė prieš Belgiją. Šių dviejų komandų dvikova įvyks trečiadienį Marijampolėje.

Statistika

Marijampolės futbolo klubo stadionas

Teisėja – Marcia Monteiro Pejapes (Portugalija)

Lietuva U-19 – Estija U-19 1:0 (1:0)

Įvarčiai: 32 min. Tatjana Veržbickaja (iš 11 m.) (Lietuva)

Įspėjimai: 81 min. Irma Pilnikovaitė (Lietuva)

Lietuvos U-19 merginų rinktinė: Greta Kaselytė, Irma Pilnikovaitė, Vestina Neverdauskaitė (63 min. Kotryna Kulbytė), Marija Stasiulytė, Gintarė Mintautaitė (88 min. Andželika Naumčiuk), Laurite Keburytė, Karolina Vrubliauskaitė, Rimantė Kunickaitė, Sonata Vanagaitė, Tatjana Veržbickaja, Kamilė Vaičiulaitytė. Atsarginės: Viktorija Magalinskaja, Ramunė Tupikaitė, Šarlota Leskauskaitė, Erika Petrikonytė. Paulina Savičiūtė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: