(c) LFF archyvo nuotr.

Belgijos komanda tapo grupės nugalėtoja, o Lietuva grupėje užėmė antrąją vietą, kuri garantuoja kelialapį į antrąjį atrankos etapą. Tai pirmas kartas, kai Lietuvos merginų U-19 ar U-17 futbolo rinktinė peržengė pirmąjį barjerą.

Lietuvos moterų futbolo asociacijos (LMFA) generalinio sekretoriaus Vytauto Tutlio teigimu, tokią sėkmę lėmė geresnės pasiruošimo sąlygos ir talentingas žaidėjų branduolys.

„Šiemet Lietuvos futbolo federacija sudarė mums galimybę organizuoti daugiau treniruočių stovyklų, sužaisti daugiau rungtynių. Tai buvo svarbu ruošiantis atrankai. Kitas dalykas – susidarė branduolys lyderių kiekvienoje komandos grandyje, ko anksčiau mums trūkdavo. Labai džiaugiamės, kad pagaliau atsirado rezultatas, nes turint vieną ar dvi grupes rajone ar mieste išauginti talentingų mergaičių buvo tikrai sudėtinga. Stengsimės, kad jos liktų su futbolu ir ateityje sustiprintų nacionalinę moterų rinktinę“, – teigė V.Tutlys.

Jo teigimu, pasiruošimą antrajame atrankos etapui, kuris vyks kitų metų pavasarį, komanda veikiausiai pradės dar šiemet. „Turbūt pradėsime ruoštis jau gruodžio mėnesį. Konsultuosimės su Nacionalinės futbolo akademijos specialistais ir sieksime pasiruošimo ciklą padaryti kuo produktyvesnį“, – kalbėjo LMFA vadovas.

UEFA U-19 merginų čempionato antrajame atrankos etape dalyvaus 24 ekipos. Jos bus suskirstytos į šešias grupes po keturias. Varžybos vyks 2011 metų kovo 31 – balandžio 5 dienomis. Į finalinį čempionato etapą Italijoje pateks grupių nugalėtojos ir viena geriausia antroji komanda.

UEFA U-19 merginų pirmo atrankos etapo 2 grupės lentelė:

Vt. / Komanda / Rungt. / Perg. / Lyg. / Pral. / Įv.skirt. / Taškai
1. / Belgija / 2 / 2 / 0 / 0 / 10-0 / 6
2. / Lietuva / 2 / 1 / 0 / 1 / 1-4 / 3
3. / Estija / 2 / 0 / 0 / 2 / 0-7 / 0

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: