(c) policija.lt archyvo nuotr.

Nuo 2010-09-01 Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno r. PK) VTS Prevencijos poskyrio pareigūnai lankėsi Kauno rajono mokymo įstaigose, kur susitiko su vyresnių klasių moksleiviais.

Jau įvyko sutikimai su Jonučių, Piliuonos vidurinės mokyklos 9–12 klasių moksleiviais ir Šlienavos pagrindinės mokyklos moksleiviais. Prevencijos poskyrio pareigūnai supažindino moksleivius su pasikeitusiomis Kauno rajono savivaldybės teritorijos tvarkos ir švaros taisyklėmis.

Daug metų per mokslo metus buvo gaunama skundų iš šalia mokyklų gyvenančių gyventojų dėl nuolatinio rūkymo ir alkoholio gėrimo prie gyvenamųjų namų, gatvių ir kitų viešųjų vietų ne mokyklų teritorijose. Kadangi daugelis vyresniųjų Kauno rajono moksleivių (11–12 klasių) būdavo 18 ir daugiau metų, todėl galėdavo laisvai be jokių apribojimų įsigyti tabako gaminių ir alkoholio gėrimų šalia mokyklų esančiose prekybos vietose.

Spręsdami susidariusią situaciją, Prevencijos poskyrio pareigūnai kreipėsi į Kauno rajono savivaldybės Tarybą su prašymu teisiškai sureguliuoti netvarką ir sumažinti Kauno rajone tabako gaminių ir alkoholio vartojimą tarp moksleivių. 2010-06-17 Kauno rajono savivaldybės Taryba priėmė sprendimą Nr. TS-234 ir papildė 2004-09-02 sprendimu Nr. 169 patvirtintas Kauno rajono savivaldybės teritorijos tvarkos ir švaros taisykles 43.30 punktu ir jį išdėstė taip: „43.30 Kauno rajono savivaldybės teritorijoje esančių ugdymo įstaigų mokiniams formaliojo ir neformaliojo ugdymo metu turėti, laikyti, perduoti, naudoti, vartoti ar kitaip disponuoti psichoaktyvias medžiagas (tabako gaminius, alkoholinius gėrimus ir kt.)“.

Šios taisyklės nurodo, kad Kauno rajono mokymo ir ugdymo įstaigų moksleiviams prasidėjus mokykloje pamokoms, negalima vartoti ar turėti su savimi jokių tabako gaminių ar alkoholinių gėrimų, ar kitokių psichoaktyvių medžiagų. Apribojimas pasibaigia pasibaigus pamokoms. Taip pat apribojamas psichoaktyvių medžiagų vartojimas ar kitoks disponavimas neformalaus ugdymo metu (diskotekų, vakarėlių, švenčių mokyklose ir kt.).

Policijos pareigūnai prašo Kauno rajono moksleivių būti supratingais ir nepažeidinėti teisės normų bei laikyti tvarkos. Visą rugsėjo mėnesį Kauno rajono policijos pareigūnai organizuos sustiprintas prevencines priemones prie Kauno rajono mokyklų siekdami užkardyti daromus teisės pažeidimus. Perspėjimas: moksleiviams, kurie yra sulaukę 16 metų, už Kauno rajono savivaldybės teritorijos tvarkos ir švaros taisyklių nesilaikymą pagal LR ATPK 161 str. gresia įspėjimas arba bauda iki 2 000 litų.

Kauno rajono policijos pareigūnai prašo prisidėti aktyvią Kauno rajono bendruomenę ir netoleruoti daromų teisės pažeidimų ir apie tai pranešti artimiausiai Kauno apskr. VPK Kauno r. PK policijos nuovadai arba Kauno apskr. VPK Kauno r. PK VTS Prevencijos poskyriui telefonu 39 53 03 arba el. paštu darius.joneikis@policija.lt.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: