Nacionalinis konkursas apie pensijų sistemą
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje šalies universitetų atstovams buvo pristatyta geriausių studentų mokslinių darbų – nacionalinio konkurso „Lietuvos pensijų sistemos vizija 2012“ idėja, o universitetų atstovai ir studentai pakviesti aktyviai dalyvauti šiame konkurse.

Šis konkursas rengiamas jau antrą kartą, jo tikslas – gerinti pensijų sistemos padėtį Lietuvoje ir skatinti visuomenę domėtis bei rūpintis savo būsima pensija, todėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Lietuvos investicijų ir pensijų fondų asociacija, Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacija ir Lietuvos pensijų fondų dalyvių asociacija organizuoja geriausių mokslinių darbų konkursą „Lietuvos pensijų sistemos vizija 2012“.

Šiame susitikime buvo aptarti konkursiniams darbams keliami tikslai, galimos mokslinių darbų temos, pasidalinta mintimis ir pasiūlymais.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko teigimu, viešojo administravimo ir akademinio pasaulio bendradarbiavimas yra būtinas, ieškant naujų, tyrimais, analizėmis pagrįstų sprendimų. Todėl kviečiame studentus rinktis aktualias su pensijų sistema susijusias temas savo moksliniams darbams ir tikimės, kad konkursas taps gražia kasmetine tradicija.

Jam antrino ir susitikime su šalies universitetų atstovais dalyvavę pensijų fondų valdytojų atstovai.

„Aktyvus studentų dalyvavimas pirmą kartą vykusiame konkurse parodo, kad dabartiniai jaunuoliai supranta, jog po maždaug 40-50 metų jų laukianti pensija didžiąja dalimi priklausys nuo jų pačių. Mes viliamės, kad į jų mintis ir pasiūlymus dėl Socialinės sistemos ateities atsižvelgs valstybės vadovai ir politikai“, – sakė Lietuvos investicijų ir pensijų fondų asociacijos prezidentas Šarūnas Ruzgys.

Šiame konkurse kviečiami dalyvauti visų šalies aukštųjų mokyklų bakalauro ir magistro studijų studentai. Norėdami dalyvauti konkurse ir laimėti organizatorių įsteigtus prizus, jie turės parašyti mokslinį darbą pasirinkta tema apie Lietuvos pensijų sistemą ir pateikti jį iki 2012 metų kovo 1d.

Nacionalinio konkurso „Lietuvos pensijų sistemos vizija 2012“ temos:

– Pensijų sistemos finansavimo alternatyvos ir ekonomikos augimas.

– Trijų pakopų pensijų sistemos tinkamumas Lietuvai.

– Profesinių pensijų fondų vaidmuo padedant atskirų profesijų dirbantiesiems sukaupti papildomą pensiją.

– Valstybės kaip darbdavio vaidmuo garantuojant didesnę būsimą pensiją valstybės tarnautojams, statutiniams pareigūnams ir kitiems iš biudžeto darbo užmokestį gaunantiems asmenims.

– Gyvenimo ciklo fondai Lietuvoje: galimybės, privalumai ir trūkumai.

Pirmajame konkurse sulaukta 19 mokslo darbų, kuriuos pateikė 33 studentai iš 4 šalies aukštųjų mokyklų. Nugalėjo Kauno technologijos universiteto studentų Vaido Paužuolio, Indrės Martovičiūtės ir Karolio Kaupo pateiktas darbas, kuriuo siūloma, kaip pertvarkyti esamą Lietuvos pensijų sistemą.

Kylančius dėl konkurso klausimus siųsti el. pašto adresu: sodrosreforma@socmin.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: