"Redirected" flmo plakatas

Naujo režisieriaus Emilio Vėlyvio filmo “Redirected” premjera planuojama kitų metų sausį.

Režisierius E.Vėlyvis teigia, jog šia įtempto siužeto komedija su garsiais užsienio aktoriais tikisi “ne tik sudrebinti Lietuvos kino pasaulį, bet ir drąsiai išmėginti jėgas tarptautiniuose vandenyse”.

Kūrėjų teigimu, filmo idėja – kritiškas ir ironiškas žvilgsnis į užsieniečių kuriamus mitus apie Lietuvą. Dviejų valandų filmas pasakoja keturių draugų britų istoriją: Londone apiplėšę nelegalų kazino, vyrukai nuo juos persekiojančių gangsterių bėga į Malaiziją. Tačiau dėl Islandijos ugnikalnio išsiveržimo jie priversti leistis Lietuvoje, kur patenka į nuotykių sūkurį Vilniuje ir provincijoje.

Filme pagrindinius vaidmenis atlieka užsienio kino žvaigždės: Holivudo žvaigždė Vinnie Jones (Vinis Džounsas), britai Scotas Williamsas (Skotas Viljamsas), Anthony Strachanas (Entonis Stračanas), australas Gilas Darnellis, rusas Arturas Smolyaninovas.

Vaidmenis filme kūrė ir lietuvių aktoriai Kęstutis Jakštas, Vytautas Šapranauskas, Mindaugas Papinigis, Rafailas Karpis, Andrius Žiurauskas, Monika Vaičiulytė.

Iš viso vaidmenis atliko per 50 aktorių iš Lietuvos, Jungtinės Karalystės, JAV, Latvijos, Rusijos bei Australijos. Užsieniečiai aktoriai, pasak pranešimo, pamėgo Lietuvą, kai kurie išmoko ir lietuvių kalbą.

Pasak filmo prodiuserės Astos Liukaitytės, kūrybinė komanda filmavimui ruošėsi ne vienerius metus. Parengiamieji darbai filmavimui Lietuvoje truko tris mėnesius, o intensyvus filmavimas tęsėsi dar 8 savaites. Juosta filmuota 38 skirtingose vietose nuo Vilniaus iki lietuviško kaimo.

“Šiuo metu mūsų laukia paskutinis filmavimo etapas Londone, kur užtruksime mėnesį, po jo liks postprodukcijos darbai” – sakė A.Liukaitytė

Anot kūrėjų, filmu domisi ir tarptautiniai platintojai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: